Gemeente Tilburg

07633GO 3 december 2007

Bouwplan Multifunctionele Accommodatie aan de Sinopelstraat / Lage Witsiebaan

Inspraak van 7 december 2007 tot en met 21 december 2007

Inspraakavond op 12 december 2007 Bij de gemeente Tilburg is een bouwplan ingediend voor de bouw van een multifunctionele accommodatie (MFA) aan de Sinopelstraat / Lage Witsiebaan in Tilburg. Het is een soort Wijkcentrum, maar dan met een bredere functie. Instellingen op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn gaan in het nieuwe gebouw samenwerken om de buurt krachtiger en kansrijker te maken.

Vrijstellingsprocedure Het bouwplan past niet in het geldende bestemmingsplan1 Het Wandelbos I. Hierin heeft de locatie de bestemmingen "bijzondere bebouwing" en "openbaar groen". Het bouwen van een MFA past niet in de bestemming "openbaar groen". Het college wil echter graag meewerken aan het plan en is een vrijstellingsprocedure gestart. Het bouwplan past namelijk in het gemeentelijk beleid en de wens om het Wandelbos (de Kruidenbuurt) te versterken. Een vrijstellingsprocedure maakt het mogelijk om een bouwvergunning te verlenen in afwijking van het geldende bestemmingsplan.

In het ontwerp van de MFA is de bestaande kerk opgenomen in de nieuwbouw en wordt een gedeelte van het nieuwe gebouw rondom de kerk gebouwd. Hierdoor kan de bestaande kerk behouden blijven. De huidige Thomas More school komt in de nieuwe MFA, waardoor het bosrijke perceel van de huidige school ingericht kan worden met openbare functies.

Inspraak Het college heeft voor de vrijstellingsprocedure een concept ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Voordat de procedure wordt voortgezet, wil het college eerst uw mening weten. Het college zal namelijk na afloop van deze stap beslissen het bouwplan ongewijzigd verdere medewerking aan het plan te verlenen.

Het bouwplan en de concept ruimtelijke onderbouwing liggen daarom van 7 december 2007 tot en met 21 december 2007 voor inspraak ter inzage in: · het gemeentelijk informatiecentrum in Stadskantoor 1, Stadhuisplein 130 (ingang naast het paleis). Openingstijden: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en donderdag van 13.00 tot 20.00 uur. · Wijkcentrum 't Kievitslaer, Reinevaartstraat 55 Tilburg. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 u tot 24.00 u; zaterdag van 10.00 u tot 17.00 u .

1 Bij deze brief is een algemene toelichting over de vrijstellingsprocedure gevoegd (A) en een verklarende woordenlijst, daarin vindt u een uitleg van alle schuingedrukte woorden (B). Pagina 1 van 4

Tevens kunt u de stukken inzien en downloaden via internet: http://www.tilburg.nl bestemmingsplannen> actuele vrijstellingsprocedures).

Tijdens deze periode kunt u schriftelijk inspraakreacties indienen. Deze kunt u richten