Gemeente Zevenaar


Week 49

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN GEMEENTEHUIS

Op woensdag 12 december is de balie Ruimte de hele dag gesloten. De andere balies zijn gewoon open. De medewerkers van de balie Ruimte staan op donderdag 13 december weer voor u klaar. Op maandag 24 december is de burgerlijke stand geopend van 09.00 tot 09.30 uur, uitsluitend voor het aangeven van overlijden of geboorte. Op maandag 31 december is de burgerlijke stand de hele dag gesloten. Vanaf 2 januari is het gemeentehuis weer geopend.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Klik hier voor het volledige ophaalschema 2007.

EVENEMENTEN

Klik hier voor het evenementenoverzicht.

VERGADERINGEN

Klik hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie Middelen op donderdag 6 december 2007.

Vergadering Cliëntenraad gemeente Zevenaar, woensdag 12 december 2007

Op WOENSDAG 12 DECEMBER 2007 vergadert de Cliëntenraad van de gemeente Zevenaar in het gemeentehuis. Deze vergadering is openbaar en begint om 13.30 uur. De Cliëntenraad behartigt belangen van mensen met een uitkering of een zorgvoorziening in de gemeente Zevenaar door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan het college van Burgemeester en Wethouders.

De agenda voor deze vergadering ziet er als volgt uit:


1. Opening.


2. Mededelingen.


3. Vaststelling verslag van de vergadering van 17 oktober 2007.


4. Lijst van ingekomen stukken.


5. Voorlichting schuldhulpverlening.


6. Behandeling aanzet beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).


7. Vergaderschema 2008.


8. Proces toekomstige samenstelling cliëntenraad/Wmo-raad.


9. Mededelingen van de gemeente.


10. Rondvraag.


11. Sluiting.

Streekcommissie Achterhoek en Liemers

Agenda voor de Openbare vergadering van de Streekcommissie Achterhoek en Liemers op DONDERDAG 13 DECEMBER 2007 in het gemeentehuis (raadszaal) van de Gemeente Montferland (Hofstraat 1, s-Heerenberg). Aanvang: 09.30 uur.


1. Stand van zaken Provinciaal Meerjarenprogramma 2007-2013


2. Grond en grondmobiliteit


3. Actief beleid in Landbouwontwikkelingsgebieden

Golfparc Rhederlaag in Giesbeek; informatieavond 18 december

Aan de zuidkant van Giesbeek ligt tussen de Rivierweg en de Uitmeentsestraat het terrein van voormalig Hippisch Centrum Rhederlaag. Door het Recreatieschap (RGV) en Beekhuizen Onroerend Goed is in overleg met de gemeente Zevenaar een plan uitgewerkt voor deze omgeving. Dit plan betreft de realisatie van een 9-holes compact-golfbaan. Compact golf is echt golfen, maar dan op kleine banen. Deze baan wordt toegankelijk voor iedereen: een open baan die een goede aanvulling vormt op de recreatiemogelijkheden in de omgeving.

De ontwikkeling van een compact-golfbaan op deze plek biedt de mogelijkheid hier een bijzondere entree van te maken. Een glooiend groen landschap van kortgeschoren gras en wilde ruigten, met waterpartijen, boomgroepen en langs de doorgaande weg een met bloeiende heesters aangeklede (bestaande) wal begeleid door een hoog opgaande bomenrij.

Op dinsdag 18 december om 19.30 uur wordt in Grand café Rutgers, De Muggenwaard 7, 6988 BX in Lathum een informatieavond georganiseerd. Op deze avond kunt u ook vragen stellen over de plannen en over de procedure.

Klik hier voor Een verrijking van het leven. Wet Maatschappelijke Ondersteuning ook belangrijk voor vrijwilligers.

Klik hier voor Collectieve ziektekostenverzekering voor de minima 2008.

FIETSEN KIJKEN BIJ POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke eerste donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op donderdag 6 december van 18.00 tot 19.30 uur. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar.