Ingezonden persbericht


Poeldijk, 6 december 2007

Persbericht

Kerst expositie van schilderijen en bronzen beelden bij Chris van Waes Antique in Poeldijk

Het is weer vroeg donker en Kerstmis nadert. Tijd om sfeer in huis te brengen. Daarom heeft Antiquair Chris van Waes uit Poeldijk speciaal voor kerst een verkoopexpositie samengesteld met bronzen beelden en schilderijen. Woensdag 12 t/m zondag 16 december en woensdag 19 t/m zondag 23 december staat de deur open voor liefhebbers van kunst en antiek.

De afgelopen 35 jaar hebben Mart en Magda van der Vlugt een zeer fraaie collectie bronzen beelden opgebouwd. De verzameling varieert van eind 19e-eeuws tot hedendaags, waaronder diverse beelden van Karel Gomez. Werk van deze kunstenaar staat ook in het Rijksmuseum in Amsterdam. Verder zijn er beelden van diverse bekende binnen- en buitenlandse beeldhouwers. In de loop van dit jaar heeft de antiquair zelf een selectie aan mooie oude schilderijen ingekocht en bewaard voor deze expositie. Het gaat om kwalitatief hoogwaardige kunstwerken die toch redelijk betaalbaar blijven. De collectie omvat onder andere landschappen van de bekende Rotterdamse kunstenaar Kees van Ameijden 1907 - 1992.

Verder is er allerlei moois voor de feestelijk gedekte tafel, meubelen, kroonlampen en een uitgebreide collectie sieraden waaronder prachtige parelsnoeren.

De verkoopexpositie bij Chris van Waes Antique is te zien aan de Jan Barendselaan 66 te Poeldijk op woensdag 12 t/m zondag 16 december en woensdag 19 t/m zondag 23 december van 11.00 - 18.00 uur. Op zaterdag 15 en 22 december zijn Mart en Magda van der Vlugt aanwezig om uitleg te geven over hun verzameling bronzen beelden. Voor meer informatie: 0174 444 635 / 06 53 54 89 66.



Ingezonden persbericht