Ingezonden persbericht


Persbericht

Start actie 'Lichtjes voor Sophia'

Kerstactie voor het Sophia Kinderziekenhuis

Rotterdam, 10 december 2007 - Op woensdag 12 december worden de eerste lichtjes in de Sophia kerstboom aangestoken door burgemeester Opstelten en Daphne Deckers. Een bijzonder moment voor het Sophia Kinderziekenhuis. Dit jaar is extra bijzonder, want alweer voor de vijfde keer verrijst er een enorme kerstboom voor het ziekenhuis, een traditie inmiddels.

Met een bijzonder programma in kerstsfeer zal de kerstactie gestart worden aanstaande woensdag 12 december om 16.00 uur in het Sophia Kinderziekenhuis. Daphne Deckers zal haar medewerking geven aan de opening van deze mooie en ludieke actie. Samen met burgemeester Opstelten zal zij buiten het eerste lichtje in de kerstboom ontsteken. Verder zullen er optredens zijn voor en door kinderen, want dat is toch waar het om draait. Laat hún boom stralen; doe mee met de actie "Lichtjes voor Sophia".

Van de opbrengst van de lichtjesactie wordt elk jaar een specifiek doel gesteund: dit jaar geven we ruimte aan onderzoek op de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Letterlijk. Want wist u dat er in het Sophia behalve kinderen met lichamelijke aandoeningen ook kinderen met psychische aandoeningen worden behandeld? Kinderen met bijvoorbeeld angststoornissen, ADHD of autisme. We hopen met de kerstactie de inrichting van de nieuw te bouwen onderzoeksafdeling voor een belangrijk deel mogelijk te maken.

De ruim 25 meter hoge en ca. 6 ton zware kerstboom is een cadeau van Kroondomein Het Loo De boom werd op maandag 10 december jl. geveld. Het vervoer van de 90 jaar oude spar vanuit het bos in Apeldoorn naar het Sophia in Rotterdam werd verzorgd door Mammoet. Met twee kranen werd hij vervolgens op zijn plaats op het voorplein van het ziekenhuis getakeld. Een hele operatie die van de kap tot plaatsing ruim 10 uur duurde. Nu staat de kerstboom klaar om te stralen voor alle kinderen van het Sophia.

De kinderen in het ziekenhuis hopen dat er elke dag weer vele nieuwe lichtjes bij zullen komen. Iedereen kan lichtjes kopen door E 5 per lichtje te storten op giro 70 167 t.n.v. Stichting Vrienden van het Sophia te Rotterdam.

Speciaal voor de pers is er rond 16.30 uur een mogelijkheid om foto's te nemen met burgemeester Opstelten en Daphne Deckers voor de kerstboom met het onsteken van het eerste lichtje.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met :
Stichting Vrienden van het Sophia
Manon Gommers en Mendy Verburg
(010) 703 67 50/ (010) 703 60 79
info@vriendensophia.nl

Stichting Vrienden van het Sophia - Dr. Molewaterplein 60 - 3015 GJ Rotterdam - www.vriendensophia.nl


---- --