Gemeente Delft

De Ruys de Beerenbrouckstraat is woensdag 12 december weer open voor alle verkeer. Dit is bijna twee weken eerder dan de oorspronkelijke planning.

Na de openstelling van de Ruys de Beerenbrouckstraat is de aannemer nog tot medio februari aan het werk in de Ruys de Beerenbrouckstraat. Onder meer met de aanleg van de stoepen tussen de Libourellaan en de Meeslaan, het egaliseren van de bermen en het opruimen van het werkterrein. Het verkeer heeft geen hinder van dit werk. De bomen worden dit jaar nog geplant.

Het (riolerings)werk aan de Ruys de Beerenbrouckstraat is in maart 2006 begonnen en in twee fasen uitgevoerd. Na de vertraging van twee maanden in de eerste fase, zijn voor de tweede fase harde afspraken gemaakt met de aannemer. Dit met als doel de overlast zo laag mogelijk te houden en vertraging van het werk zoveel mogelijk te voorkomen.

De straat is als eerste in Delft heringericht volgens het LVVP (Lokaal Verkeers- en Vervoersplan). De nieuwe weginrichting moet hard rijden verminderen, langzaam rijden stimuleren en zo de doorstroom verbeteren. Dit principe van 'langzaam rijden gaat sneller' draagt ook bij aan betere luchtkwaliteit in de wijk. De effecten van de weginrichting zullen worden geëvalueerd. De ervaringen in de Ruys de Beerenbrouckstraat zijn medebepalend voor andere herinrichtingsplannen in Delft.

Noot voor de redactie,