Gemeente Leeuwarden

Kunst in Cambuursterhoek

Wethouder Roel Sluiter onthult op woensdag 12 december om 14.30 uur een kunstwerk op de rotonde die de Archipelweg, Coopmansstraat en Egelantierstraat met elkaar verbindt. De obelisk in de kleuren blauw en geel is uitgekozen door het wijkpanel Tjerk Hiddes/ Cambuursterhoek. Zij hebben hiervoor een verzoek ingediend bij project DOEN!. Project DOEN! investeert, samen met wijkbewoners, in de verbetering van een aantal aandachtswijken in Oost-Leeuwarden.

Het wijkpanel wil de rotonde door middel van het kunstwerk duidelijker en daardoor veiliger maken voor het verkeer. Naast veiligheid wil het wijkpanel meer kunst in de wijk brengen. Ze zien de rotonde als een plaats bij uitstek om een kunstwerk onder de aandacht te brengen.

De obelisk, gemaakt door kunstenaar Henk van Bennekum, dient vanwege zijn vorm letterlijk als markeerpunt van de wijk. Het beeld bestaat uit twee driehoeken van verschillende grootte en hoogte. Bij het langsrijden verandert het optisch van vorm.

De St. Joseph galerie, gevestigd in Cambuursterhoek, biedt het beeld aan voor een gereduceerde prijs omdat de galerie in de DOEN!-wijk staat. Het beeld wordt op de rotonde geplaatst met behulp van kandidaten van het arbeidsintegratiebureau Alexander Calder.


----------------------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden: 058 233 40 02.