Provincie Noord-Holland

Datum

12-12-2007

Onderwerp

Provincie herstelt schade Mielbrug (N248)

Harriët Wijker

De Mielbrug nabij Barsingerhorn is in de nacht van 30 november op 1 december beschadigd. De schade aan de brug over het Schagerkoggekanaal en de N248 wordt in januari hersteld. Het verkeer op de Mieldijk en de N248 ondervindt hiervan enige hinder.

Het is niet bekend wie of wat verantwoordelijk is voor de schade. De provincie Noord-Holland vermoedt dat een vrachtwagen op de N248 tegen de brug is aangereden. Er is een steunbalk beschadigd en de leuningen op de Mielbrug zijn kapot. De provincie heeft aangifte gedaan bij de politie. Om de veiligheid te waarborgen heeft de provincie Noord-Holland direct tijdelijke maatregelen genomen. De Mielbrug wordt in januari 2008 volledig hersteld.

Schade aan Mielbrug

Op donderdag 3 januari start de provincie Noord-Holland met het vervangen van de beschadigde steunbalk in de Mielbrug. De Mieldijk en de N248 zijn hiervoor van 09.00 uur donderdagochtend tot 06.00 uur vrijdagochtend voor al het verkeer afgesloten. Op 17 en 18 januari herstelt de provincie de beschadigde leuningen van de brug. Tot en met 18 januari is er één rijbaan op de Mielbrug beschikbaar.