Gemeente Haaren


Van de vergaderingen van de raadscommissie en gemeenteraad wordt altijd een schriftelijk verslag gemaakt.
Op maandag 10 december om 11.00 uur boden cliënten van Prisma en hun begeleiders burgemeester Ronnes en wethouder Blom een kerstboom aan voor de hal van het gemeentehuis.

Op 24 mei 2007 heeft de raad het Masterplan woningbouw vastgesteld.
In de maand december zal bij alle inwoners van de gemeente Haaren de Afvalkalender 2008 aan huis worden bezorgd. Om ondermeer de verkeersveiligheid op de hoek Kloosterstraat/Capucijnenstraat te bevorderen, zal de aanwezige glasbak ongeveer 40 meter worden verplaatst. In 2008 zal ALLEEN in de onderstaande straten het huisvuil (de grijze afvalcontainer) op een andere dag worden ingezameld. De milieustraat te Helvoirt zal gedurende de maanden januari t/m augustus 2008 geheel worden gesloten.
Op 1 december is de lik-op-stuk aanpak van jeugdige overtreders van de vuurwerkregels van start gegaan.
Met hulp van de Wet maatschappelijke ondersteuning wordt het mogelijk
In het overleg van vrijdagmorgen 7 december 2007 tussen t Heem, Bouwfonds en de gemeente is gezamenlijk besloten om op dit moment niet over te gaan tot het sluiten van een
samenwerkingsovereenkomst om te komen tot de ontwikkeling van het van het centrumplan Helvoirt.
Aan: alle inwoners van Esch van 16 jaar en ouder De gemeente Haaren biedt ondersteuning aan mensen met een beperking.
Op vrijdag 21 december aanstaande wordt er een inzamelronde gereden om grof afval aan huis op te halen. Op dinsdag 18 december 2007 s-avonds start de leergang De gesprekken met de betrokken zakelijke partijen, 't Heem (voorheen Lambertus / de Kreite), Bouwfonds MAB en de gemeente zijn in een beslissend stadium gekomen. Er is nog geen overeenstemming bereikt; er zijn wel knelpunten geformuleerd. De verschillen lijken op dit moment moeilijk overbrugbaar. Op verzoek van Provincie Noord-Brabant ligt voor u de ontwerp-Interimstructuurvisie Noord-Brabant en de ontwerp-Paraplunota ruimtelijke ordening ter inzage van 8 novmeber 2007 tot en met 19 december 2007. In kunt dit opvragen en inzien bij de balie van de afdeling Ruimtelijke Ordening. Ze zijn ook beschikbaar via de provinciale site. Klik daarvoor op www.brabant.nl/structuurvisie
Het Algemeen Bestuur van de GGD Hart voor Brabant heeft in zijn vergadering van 22 november 2007 de heer F. Ronnes aangewezen als zijn nieuwe voorzitter.
Ford Transit 190D CDC M.L bak

Kunt u het allemaal nog volgen?
Om de verkeersdrukte op de milieustraat te verminderen en te onderzoeken of er behoefte bestaat om binnen de dorpen een beperkte milieustraat in te richten, heeft de gemeenteraad in het voorjaar van 2007 verzocht om in 2008 meerdere afvalproeven uit te gaan voeren.
Rondom de viering van het 10-jarig bestaan van de gemeente Haaren, zetten de ouderenverenigingen in onze gemeente gezamenlijk wandelingen in gang voor alle 50-plussers.
Op 12 juni 2007 is ten behoeve van de jaarlijkse opschoning van het woningzoekendenregister
van de gemeente Haaren een brief uitgegaan naar alle ingeschrevenen.
De gemeente Haaren werkt hard aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid binnen de gemeente. Onderdeel van die verbetering is de inrichting van 30 km/uur-zones. Vanaf 1 januari 2008 draagt de gemeente 11,90 per deelnemer per maand bij in de premie voor de collectieve
ziektekostenverzekering.
In zijn vergadering van 8 november 2007 stemde de gemeenteraad in met de Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenrechten 2008.

In 2006 zijn wij gestart met de reconstructie van de laanbeplanting van de Udenhoutseweg en Biezenmortelsestraat. Uitnodiging aan alle inwoners van het dorp Haaren van 16 jaar en ouder
In vergelijking met andere gemeenten kent onze gemeente tot op heden vrij hoge tarieven voor de bouwleges. Op 9 oktober jongstleden heeft in De Vorselaer in Biezenmortel een informatieavond plaatsgevonden over woningbouw in Slijkhoef, fase 2.
Zondagmiddag 13 januari 2008
Zondag 18 november 2007
De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is per 1 januari 2007 van kracht.
De gemeente heeft een aantal regelingen waar mensen met een minimuminkomen een beroep op kunnen doen.
Recentelijk hebben alle verenigingen en instellingen een acceptgirobrief ontvangen voor het plaatsen van een foto, advertentie of logo in de digitale gemeentegids. Uitnodiging aan alle inwoners van Biezenmortel van 16 jaar en ouder
Het wordt kouder en mensen zoeken s avonds warmte en gezelligheid in huis, kortom: het stookseizoen is weer aangebroken. Op maandag 25 juni is een gezamenlijke website van gemeente Vught, St. Michielsgestel, Schijndel, Boxtel en Haaren gelanceerd met alle informatie over Loket wegwijs en daarmee over voorzieningen op het gebied van zorg, welzijn, inkomensondersteuning en (aangepast) wonen.
Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van onze gemeente- van belang zijn.