Gemeente Duiven


Duivens Verkeers- en Vervoersplan: wat vindt u ervan?
---

Het Duivens Verkeers- en Vervoersplan (DVVP) is een strategisch plan dat voor de komende tien jaar het verkeersbeleid aangeeft. Er worden concrete doelen in beschreven en voorstellen gedaan voor ingrijpende verkeersmaatregelen.

30 km en begrenzing bebouwde kom
De leidende thema's zijn bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid. Specifiek wordt ingezet op het verbeteren van de verkeersveiligheid en het stimuleren van fietsen en wandelen op de korte afstand. Dit kan bereikt worden door bijvoorbeeld de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat en de Eltensestraat in te richten als 30 km-zone. In de gemeenteraad is het concept van het DVVP al een keer besproken en met name over dit punt wordt nog verschillend gedacht. Ook is er nog discussie over de Graafsingel en de Heiliglandsestraat langs de Nieuweling; moeten deze nu binnen of buiten de kom liggen?

Uw reactie
U kunt zelf ook nog aangeven wat u van het DVVP vindt. Het ligt ter inzage in het gemeentehuis. U kunt tot 22 december 2007 uw zienswijze geven. Dit kan schriftelijk en mondeling. Wanneer u dat wenst, kunt u een toelichting krijgen op het plan. Hiervoor kunt u een afspraak maken met Herman Nierkens van de afdeling Openbare Werken, telefoon 279340. Via het Bestuursinformatiesysteem (BIS) van deze website kunt u het verslag lezen van de behandeling van het DVVP in de Raadscommissie Grondgebied van 10 september en de raad van 24 september 2007.
» Duivens Verkeers- en Vervoerplan (DVVP).pdf

In het eerste kwartaal van 2008 wordt het DVVP, eventueel aangepast naar aanleiding van ingebrachte reacties, voor definitieve vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Eerdere inspraak
Maatregelen op het gebied van verkeer en vervoer hebben vaak grote invloed op het leven in de kernen. Omdat alle Duivenaren hiermee te maken hebben, heeft de gemeente voorafgaand aan het opstellen van het plan een uitgebreide inspraakmogelijkheid gehouden.

Zo zijn verschillende belanghebbenden uitgenodigd om mee te denken over het plan. Velen hebben gebruik gemaakt van de e-spraak, het digitale forum waar reacties op geplaatst konden worden. Al deze reacties hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het plan en zijn besproken met een klankbordgroep. Ook het plan dat nu nog ter inzage ligt is weer besproken met deze klankbordgroep. In de klankbordgroep zijn veel maatschappelijke organisaties vanuit Duiven, zoals wijkplatforms, dorpsraden, scholen, ouderen, ondernemers, etc. vertegenwoordigd.