Persberichten stad Utrecht, 09.35 uur

Utrecht, 12-12-2007

Vier personen aangehouden voor auto-inbraak

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 december vier personen aangehouden omdat zij verdacht worden van auto-inbraken.

Tijdens een actie om autokrakers aan te houden surveilleerden agenten in een onopvallend voertuig in de omgeving van Lunetten. Omstreeks 00.30 uur zagen zij een auto met vier inzittenden in de richting van de Europalaan rijden. Het voertuig stopte op een aantal locaties in en om Utrecht. Zo werd gestopt op de Bernadottelaan, bij het AC in De Meern en de Dudoksingel. Hier probeerde het viertal een auto open te breken en reden daarna weg.

Op de Langerakbaan werd het voertuig aan de kant gezet en de inzittenden 27, 31, 35 en 41 jaar oud uit Utrecht en Amersfoort werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie heeft het vermoeden dat de vier meerdere auto-inbraken hebben gepleegd en heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Dr. M. A. Tellegenlaan vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietsster.

Een 22-jarige automobiliste uit Utrecht reed in haar auto over de van Zeistweg. Ter hoogte van de kruising Kanaalweg met de Dr. M. A. Tellegenlaan stak plotseling een 74-jarige vrouw uit Nieuwegein met haar fiets de weg over. De Utrechtse zag geen kans meer de fietsster te ontwijken waardoor een aanrijding ontstond.

De 74-jarige vrouw kwam op de motorkap terecht en viel daarna op het wegdek. De vrouw werd met been en hoofdletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De automobiliste bleef ongedeerd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie op de Royaards van de Hamkade een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Omstreeks 13.45 uur zag personeel van een winkel aan de Amsterdamsestraatweg dat een man een aantal goederen meenam zonder deze eerst af te rekenen. De politie werd gewaarschuwd en een signalement werd doorgegeven. In de omgeving van de Mimosastraat zagen agenten een man op een scooter rijden die aan het opgegeven signalement voldeed.

Op de Royaards van de Hamkade werd de man aan de kant gezet. De 36-jarige verdachte uit Utrecht gaf direct toe een aantal dvds gestolen te hebben. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.