Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 12-12-2007

Gewapende overval

LEERSUM- Op dinsdagavond vond er een overval plaats op een tankstation aan de Rijksstraatweg. Omstreeks 20.55 uur kwamen twee of drie mannen een tankstation binnen aan de Rijksstraatweg. Zij bedreigde de eigenaar met een wapen en vroegen om geld. De mannen verdwenen vervolgens weer met een onbekend geldbedrag.

Blauwe zone

DOORN- Op verschillende locaties in Doorn werd gecontroleerd op het gebruik van de blauwe schijf. In totaal werden 37 bekeuringen uitgeschreven voor het niet of verkeerd gebruiken van de blauwe schijf.

Gestolen tas

VEENENDAAL- Op de J.G Sandbrinkstraat werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 20.55 uur liep een 55-jarige vrouw uit Veenendaal over eerder genoemde locatie en werd hier plotseling bestolen van haar tas. De draagriem werd losgesneden en de onbekende man verdween met de tas in de duisternis. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug; 0900-8844.

Man aangehouden op verdenking poging ontucht in Overberg

Op dinsdag 11 december is een 60-jarige man uit Overberg aangehouden op verdenking van poging ontucht. Momenteel wordt hij door de politie gehoord.

De man wordt verdacht van poging ontucht, poging verleiding en schennis in de periode van juni tot november van dit jaar met meisjes in de leeftijd van 4 tot 9 jaar.

Aanleiding tot het onderzoek was een melding via de school van een van de kinderen op 1 november van grensoverschrijdend gedrag. De week daarna, op 6 november was er een informatiebijeenkomst voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar in de gemeente Overberg. In de weken daarna zijn aangiften opgenomen en de betreffende kinderen in de studio verhoord.

Vandaag is de verdachte voor verhoor ontboden op het politiebureau en aldaar aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.