Arriva


Arriva en ProRail akkoord: de treinen mogen het spoor op Harde afspraken over verbeteringen aan het spoor

Datum: 7 december 2007
Nr: 189

Arriva en ProRail hebben overeenstemming bereikt over het contract dat gesloten moet zijn om toestemming te verkrijgen op het spoor te mogen rijden. Het contract bevat harde afspraken met concrete planningen over een aantal faciliteiten dat ProRail verzorgt alsmede een aantal verbeteringen dat ProRail aan het spoor gaat realiseren. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de service naar de treinreiziger.

Begin deze week ontstond een conflict omdat ProRail geen toezeggingen wilde doen over de besproken projecten. Na een aantal goede gesprekken zijn nu concrete afspraken gemaakt over de toelatingsovereenkomst met de service die ProRail daarbij levert. Ook zijn afspraken gemaakt over de volgende projecten, met een concrete planning over wanneer deze gerealiseerd zijn:


- depotvoeding op de stations

- afzuiging van de toiletten

- tankplaten

- aanpassingen op het traject Zuidbroek-Veendam

Voorts is afgesproken dat ProRail op zeer korte termijn goedkeuring en een concrete planning afgeeft voor de verbeteringen op het traject Leeuwarden-Sneek en de Merwede-Lingelijn.

Arriva is tevreden over de behaalde resultaten en heeft na de constructieve gesprekken van de afgelopen dagen vertrouwen in de samenwerking met ProRail, die zich zeer actief en oplossingsbereid heeft getoond. Niet alleen zijn de verbeteringen voor de reiziger voor de toekomst gewaarborgd, maar minstens zo belangrijk: de reiziger kan maandag als vertrouwd in de trein stappen.