Datum: 12 december 2007

Noordwijk Aanrijding na verkeersconflict Op dinsdag 11 december, rond 23.15 uur, is er een aanrijding op de Van Panhuysstraat gebeurd waarbij drie auto's betrokken waren.

Een 34 jarige man uit Noordwijk reed over de Van Panhuysstraat, komende uit de richting van de Duinwetering. Op de Van Berckelweg was tussen hem en een andere bestuurder, een 20 jarige Noordwijker, een irritatie ontstaan. Op het verdere traject naar de Van Panhuysstraat zette het verkeersconflict zich door waarbij er met hoge snelheden gereden, gebumperkleefd en geremd werd op onnodige plaatsen. Op de Van Panhuysstraat wilde de 34 Noordwijker de 20 jarige inhalen. Op het moment dat hij zich op de weg van het tegemoetkomende verkeer bevond, reed hij tegen een tegemoetkomende auto aan. De bestuurder van deze auto, een 19 jarige Voorhouter, raakte gewond en hij is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Nog twee geparkeerde auto's raakten door het ongeluk beschadigd.

De twee Noordwijkers raakten niet gewond, zij zijn door de politie op verdenking van het veroorzaken van het ongeval aangehouden en op het politiebureau gehoord. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt. Door de verkeersongevalanalisten van de politie is op de plaats van de aanrijding een onderzoek ingesteld. De auto's van de twee Noordwijkers en van de Voorhouter zijn weggesleept.

Leiderdorp Aanhoudingen na vernielen lantaarnpaal De politie van Leiderdorp heeft op dinsdag 11 december, rond 22.40 uur, twee jongens van 15 en 16 jaar uit Leiderdorp aangehouden wegens het vernielen van een lantaarnpaal. Getuigen belden de politie dat jongens op het van Alphenplein stokken en takken aan het gooien waren waarbij ook de lantaarnpaal het doelwit was. De politie is er direct op afgegaan, maar trof de jongens niet meer aan. Op basis van de signalementen die de getuigen konden opgeven maakten agenten een zoekslag in de omgeving. Op de Zomerkade zagen zij twee jongens lopen die aan het signalement voldeden. De jongens zijn aangehouden en op het politiebureau gehoord. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. De politie doet nog onderzoek naar een derde verdachte die bij de vernieling aanwezig was.

Leiderdorp Diefstal van afgesloten parkeerterrein De politie heeft op dinsdagavond 11 december, rond 20.00 uur, twee jongens aangehouden op verdenking van diefstal van een afgesloten bedrijfsterrein aan de Dennenschans. Een getuige had de politie gebeld dat een aantal jongens over een hek waren geklommen om op het afgesloten terrein te komen. De politie is ter plaatse gegaan en heeft op basis van het signalement twee jongens van 14 en 16 jaar uit Leiderdorp aangehouden. Zij hadden op het moment dat zij de politie zagen een pallet laten vallen, deze bleek van het bedrijfsterrein afkomstig te zijn. De jongens zijn op het politiebureau gehoord. De politie zet het onderzoek naar twee andere verdachten die bij de diefstal betrokken waren voort.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --