Gemeente Castricum

Samenwerking zet Castricum op de kaart
Wethouder Portgies bedankt web.JPG

Feestelijke start wandelroute Maer- en Korendijk

Castricum, 11 december 2007 - Een nieuwe wandelroute over de Maer- of Korendijk, door het duin- en polderlandschap en langs het cultuurhistorisch erfgoed van de gemeente Castricum werd afgelopen zaterdag feestelijk gestart.

Samenwerking
De route is ontstaan als onderdeel van het project Castricummerpolder uit de nota Samen Werken in Het Groen (SWIHG). Ernst Mooij (Stichting werkgroep Oud-Castricum), Piet Termes (Historische Kring HSK), Hidde Posthuma (PWN) en Jos Vroeger (Vogelwerkgroep) hebben de wandelroute interessant gemaakt voor een breed publiek. Ook is er constructief samengewerkt met Landschap NH en met een vertegenwoordiging van agrariërs.

Bord en boekje
Wethouder Christel Portegies onthulde met de vier partners het bord bij de Korendijk dat de wandeling beschrijft en presenteerde het wandelboekje Wandelen door de Heerlijkheid Castricum Maer- of Korendijkroute. Portegies: Samenwerking zet Castricum op de kaart.

Afhalen
Met de bon op de infopagina van Nieuwsblad voor Castricum kan het wandelboekje gratis worden afgehaald in Castricum bij het VVV-kantoor, de bibliotheek en bij de balie van het gemeentehuis.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Gemeente Castricum, sectie communicatie
Annemieke Goudsmit, communicatieadviseur
tel.: 0251 - 661 363
mobiel: 06 - 55 98 50 99
e-mail: annemiekegoudsmit@castricum.nl