Politie Haaglanden

Persberichten 12 december

Haaglanden, 12-12-2007

Fietsendieven aangehouden
Den Haag De politie heeft dinsdagnacht twee Haagse mannen van 30 en 37 jaar aangehouden. Politieagenten zagen hoe de twee op het Lorentzplein een fiets een portiek in sleepten en daar het slot openbraken. Toen de twee op het rijwiel wegfietsten, werden zij aangehouden.

Brievenbus opgeblazen
Den Haag Een 12-jarige jongen uit Den Haag is dinsdagmiddag in zijn woning aangehouden nadat hij eerder op de dag met vuurwerk een brievenbus op de Laan van Nootdorp had opgeblazen. De verdachte was door kinderen uit de buurt herkend en nadat de politie - die was gewaarschuwd na de explosie - de post van straat had geraapt, gingen zij naar de woning van de 12-jarige. Hij is naar Bureau Halt gestuurd voor een alternatieve straf.

Slimmerik
Den Haag Een 45-jarige Haagse dacht dinsdagochtend de politie tuk te hebben. Agenten belden omstreeks negen uur aan bij de woning van de vrouw aan de Sternlaan, omdat zich in het huis vermoedelijk een hennepkwekerij bevond. De bewoonster was niet thuis, waarop de agenten haar mobiele nummer belden. De vrouw was in Rijswijk aan het werk en vroeg waarom de politie haar huissleutels daar niet even kwam ophalen. Dat deden de agenten, maar voor alle zekerheid lieten zij wel enkele collegas bij de woning achter. Dat was maar goed ook, want kort nadat enkele agenten naar Rijswijk waren vertrokken, arriveerde de bewoonster bij haar huis. Ze werd opgevangen door de politie en kreeg geen kans de 170 hennepplanten uit haar huis te verwijderen. De kwekerij is ontmanteld en de vrouw aangehouden.

Twee trams botsen tegen elkaar
Den Haag Zeven Hagenaars raakten gisteravond rond 20.30 uur gewond bij een aanrijding tussen twee trams. Een van de trams stond stil bij de halte Conradkade en de tweede tram reed daar achterop. Zes personen raakten licht gewond en werden ter plaatse behandeld door ambulancemedewerkers. Een vrouw ( gegevens onbekend) werd vervoerd naar het ziekenhuis. De HTM- verkeersdienst zorgde voor de opvang van de trambestuurders en de slachtoffers.

Zeven mannen met elkaar op de vuist
Den Haag De politie kreeg dinsdagavond rond 20.30 een melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan het Newtonplein. Een aantal mannen was in een witte bestelbus weggereden in de richting van de Beeklaan. Agenten zagen het voertuig stilstaan in de Teijlerstraat. Zowel in de bus als ernaast stonden zes mannen. Aan de zijkant van de bus zat bloed en een van mannen was gewond aan zijn hand en gezicht. Ondersteuning van de Technische Recherche werd ingeroepen omdat er mogelijk sprake was van een steekpartij. Diverse kledingstukken zijn voor eventueel sporenonderzoek veiliggesteld. Ook de auto is voor verdere inspectie overgebracht naar het politiebureau. In totaal hield de politie twee Hagenaars van 21 en 50 jaar en vijf verdachten van Poolse afkomst aan in de leeftijd van 21 tot 26 jaar aan. Alle verdachten waren onder invloed van alcohol en zijn ingesloten voor nader verhoor.

Parkeren leidt tot mishandeling
Den Haag Irritaties bij het inparkeren leidden dinsdagmiddag rond 13.00 uur in de Van Hoytemastraat tot een handgemeen. Een 38-jarige Hagenaar reed achteruit om zijn auto te parkeren. Dit duurde een 37-jarige automobilist en zijn 33-jarige bijrijder kennelijk te lang. Dit tweetal stapte uit en de ruzie die ontstond mondde uit in het mishandelen van de 38-jarige bestuurder. De politie onderzoekt het voorval.

Twee jongemannen aangehouden na inbraak
Voorburg - Twee 18-jarige mannen uit Den Haag zijn op dinsdag 11 december om 09.45 uur aangehouden in de Duivesteijnstraat. De twee voldeden aan het signalement van twee woninginbrekers. Bij hun fouillering kwam een aantal schroevendraaiers uit hun mouwen. De agenten namen het tweetal mee naar het politiebureau om de zaak te onderzoeken.

Wandelaar houdt fietsendief aan
Rijswijk Een 39-jarige man uit Rijswijk ontmaskerde dinsdag om 22.40 uur een fietsendief. Hij liet zijn hond uit aan de Schaapweg toen hij een jongen met een fiets aan zijn hand zag oversteken. Hij vertrouwde het niet dat de jongen de achterkant van de fiets omhoog tilde en sprak de jongen aan. De jongen pakte in eerste instantie zijn sleutelbos om het slot te openen, maar toen dat niet lukte zei hij dat hij de fietssleutel verloren was. De Rijswijker trapte ook niet in dat verhaal en uiteindelijk bekende de jongen de fiets gestolen te hebben. De Rijswijker belde daarop samen met een andere voorbijganger de politie, die de jongen van hen overnam een naar het politiebureau bracht. Daar verklaarde de 17-jarige Rijswijker dat hij de fiets inderdaad gestolen had. Hij kreeg een proces-verbaal.

Man gewond bij arbeidsongeval
Naaldwijk Een man (personalia onbekend) raakte dinsdag 11 december om 12.20 uur gewond bij een bedrijfsongeval in de Hovenierstraat. Bij werkzaamheden op het dak van een bedrijf kreeg de man een plaat tegen zijn hoofd. De traumahelikopter vloog een medisch team in dat de man stabiliseerde. Onder begeleiding van de politie vervoerde de ambulance hem naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Winkeldief moet 70 dagen zitten
Wateringen Beveiligingscameras registreerden dinsdag 11 december om 10.00 uur hoe een 17-jarige jongen uit Zoetermeer twee boren en een tang stal bij een doe-het-zelfzaak aan de s-Gravenzandseweg. Winkelmedewerkers belden de politie, die de man naar het bureau overbracht. Daar bleek dat hij nog een aantal vonnissen en boetes open had staan. De Zoetermeerder moet in totaal nog 70 dagen de gevangenis in.

Rennend oversteken
Delft Een 20-jarige Hagenaar raakte dinsdag 11 december om 22.15 uur gewond toen hij rennend de Beethovenlaan overstak. Een 23-jarige automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Hagenaar had veel pijn in zijn rug en moest naar het ziekenhuis.

Man slaat buurman neer
Delft De politie kreeg dinsdag 11 december om 15.40 uur een melding binnen van een mishandeling in een woning op het Dirk Costerplein. Daar troffen zij een 32-jarige Delftenaar met zware verwondingen aan zijn hoofd. Getuigen verklaarden dat de buurman, een 55-jarige Delftenaar verantwoordelijk hiervoor was. Agenten konden hem in de buurt aanhouden. De politie is nog bezig met het onderzoek in deze zaak en vermoedt dat de oorzaak ligt in een al langer spelend conflict tussen de twee mannen.

Belediging eindigt in de cel
Nootdorp Agenten hielden dinsdag 11 december om 22.00 uur een 49-jarige man uit Nootdorp aan voor belediging. De agenten gingen naar de Mimosadreef omdat de Nootdorper voor overlast zorgde. Bij het zien van de agenten vond de Nootdorper het nodig ze uit schelden voor fascisten en hen allerhande ziektes toe te wensen. Hierop hielden de agenten de man aan en kreeg hij op het politiebureau een proces-verbaal.