Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 12-12-2007

Verdacht

NIEUWEGEIN Aan het begin van de nacht werd een jongen onder verdachte omstandigheden aangehouden.

Rond 00.30 uur kreeg de politie de melding dat enkele jongens op de Nanningalaan ongezond veel belangstelling hadden voor de inhoud van geparkeerde autos. De melder vermoedde dat het drietal in autos wilden inbreken.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Op de Richterslaan zagen agenten een jongen lopen. Zij controleerden de jongen, 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht. Hij was in het bezit van inbrekersgereedschap en werd daarop aangehouden. De andere verdachten werden niet meer aangetroffen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het inbrekersgereedschap is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hele weg nodig

HOUTEN Een automobilist uit Houten liep in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 december tegen de lamp: hij had veel te veel gedronken.

Rond 00.25 uur meldde een getuige dat een kennelijk zwaar beschonken automobilist in de buurt van het Station reed. Agenten gingen ter plaatse en zagen de betreffende automobilist op de Rondweg rijden. Zij zagen dat hij slingerend reed en de hele breedte van de rijbaan nodig had. Hij werd aan de kant gezet en uit de blaastest bleek dat hij inderdaad te veel had gedronken. De verdachte, een 61-jarige man uit Houten, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Houtenaar 875 ug/l, bijna vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN Een automobilist raakte op dinsdag 11 december zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed.

In de middag zagen agenten dat een automobilist met meer dan de dubbele toegestane snelheid over de Symfonielaan reed. Hij reed 112 km/u, waar 50 km/u het maximum was. De automobilist, een 20-jarige man uit Montfoort, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een bekeuring voor (gecorrigeerd) 109 km/u, 59 km/u te hard. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Fietsverlichting

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 11 december van 07.00 uur tot 08.00 uur een fietsverlichtingscontrole op de Utrechtsestraatweg gehouden. Tweeëntwintig fietsers werden bekeurd omdat zij hun verlichting niet in orde hadden: niet werkende verlichting aan de voorzijde (5), achterzijde (13) en beiden (4).

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Op dinsdag 11 december werd door twee mannen een winkeldiefstal gepleegd, één van hen werd aangehouden.

Rond 16.10 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Passage dat twee mannen de winkel binnenkwamen. Zij zag dat één van de mannen een fles parfum uit een stelling pakte en onder zijn jas stopte. Dat deed hij terwijl de ander op de uitkijk stond en hem afdekte. Vervolgens liepen de twee verdachten de winkel uit.

De medewerkster ging achter hen aan en slaagde erin ervolgens liepen de twee verdachten de winkel uit.

De medewerkster ging achter hen aan en slaagde erin één van de verdachten, een 42-jarige man uit Kutaisi (Georgië), aan te houden. De verdachte werd even later aan de politie overgedragen, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal voor winkeldiefstal opgemaakt.

IJzerdraadje

NIEUWEGEIN Een 34-jarige man uit Den Haag werd op dinsdagavond 11 december onder verdachte omstandigheden aangehouden.

Rond 20.15 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Zonnebloemstraat met een ijzerdraadje in een auto aan het inbreken was. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Zij troffen inderdaad een man met een ijzerdraadje bij de betreffende auto aan. De man, 34 jaar oud en afkomstig uit Den Haag, verklaarde dat de sleutel nog in het contactslot van de auto zat. Hij zei dat hij die op verzoek van de eigenaar er uit moest halen. De Hagenees kon zich echter niet legitimeren en werd aangehouden.

In het politiebureau werd de identiteit van de man vastgesteld en werd contact met de Haagse eigenaar van de auto opgenomen. Hij bevestigde het verhaal van de Hagenees. Daarop werd de verdachte in vrijheid gesteld. Hij gaf daarbij aan zijn poging de auto te openen niet te hervatten, maar het op woensdag op een andere manier proberen op te lossen.