Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 12-12-2007

Muizengaatje

BREUKELEN De politie heeft op dinsdag 11 december gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring.

De controle vond van 17.15 uur tot 17.55 uur plaats op de Stationsweg bij het zogenaamde Muizengaatje. Negenentwintig bestuurders negeerden de geslotenverklaring en werden bekeurd.

Snelheidscontrole

WILNIS De politie heeft op dinsdag 11 december van 19.30 uur tot 21.00 uur een snelheidscontrole op de Ir. Enschedeweg gehouden. Van de 366 gecontroleerde voertuigen, negeerden 79 bestuurders de maximumsnelheid van 80 km/u. Eén bestuurder had wel heel veel haast: hij reed 134 km/u.

Veel te veel

VREELAND Op dinsdag 11 december kon een automobilist worden aangehouden dankzij de melding van een andere automobilist.

Rond 19.40 uur reed een automobilist uit Loenen aan de Vecht over de Rijksstraatweg. Op de kruising met de Provincialeweg N201 reed hij door groen. Hij moest echter remmen en uitwijken om een kruisende auto die door rood reed te ontwijken. De Loenenaar reed achter de auto aan en zag dat hij op de Singel bij een benzinestation stopte. De Loenenaar sprak hem aan en merkte dat de man met dubbele tong sprak en er niet echt bij was. De verdachte ging het benzinestation binnen. Omdat de Loenenaar vermoedde dat de automobilist zwaar onder invloed van alcohol was en mogelijk weer zou gaan rijden, belde hij 112.

Agenten gingen ter plaatse en lieten de automobilist, een 37-jarige man uit Amsterdam, blazen. Hij bleek inderdaad te veel te hebben gedronken, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Amsterdammer 690 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Scootercontrole

WOERDEN/MONTFOORT De politie heeft op dinsdag 11 december tussen 14.30 uur en 21.00 uur op drie plaatsen een scootercontrole gehouden.

De controle vond op het Kasteelplein in Montfoort en op de Tournoysveld en het Stationsplein-noord in Woerden plaats. Door motoragenten werden de te controleren brom- en snorfietsen naar de controleplaats geleid. Daarnaast werd ook het overige verkeer gecontroleerd.

In totaal werden 42 bekeuringen uitgeschreven, 29 voor brom- en snorfietsbestuurders en 13 voor het overige verkeer. Onder andere werd bekeurd voor: niet tonen rijbewijs/kentekenpapieren, te hoge constructiesnelheid, geen helm, geen gordel en geen fietsverlichting.

Bromfietser gewond

MAARSSEN Op dinsdag 11 december raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.40 uur reed een 28-jarige automobilist uit Amsterdam over de Straatweg, komende uit de richting van Breukelen. Bij een oprit sloeg hij rechtsaf, maar zag daarbij een 18-jarige bromfietser uit Breukelen, die rechts naast hem over het fietspad tegemoet reed, over het hoofd. De bromfietser botste tegen de auto en kwam ten val.

De bromfietser is met hoofd- en knieletsel per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Snelheidscontroles

BREUKELEN De politie heeft op dinsdag 11 december van 11.15 uur tot 12.15 uur met een lasergun een snelheidscontrole op de Straatweg gehouden. Veertien automobilisten negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 73 km/u

Van 13.50 uur tot 15.45 uur werd op de Brugoprit op snelheid gecontroleerd. Zeventien automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed 76 km/u.

Opdringerige deurverkoper

OUDEWATER De politie heeft vier meldingen binnengekregen van een man die aan de deur goederen (tapijten c.q. kleding) probeert te verkopen en hierbij opdringerig te werk gaat.

In eerste instantie biedt hij goederen gratis aan om daarna toch geld te eisen. De politie adviseert om bij verkoop aan de deur altijd te vragen naar een vergunning en legitimatie. Vertrouwt u het niet, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.