Gemeente Winschoten


Olaf Bade niet langer citymanager binnenstad Winschoten

Olaf Bade stopt met ingang van 2008 met zijn werkzaamheden als citymanager van Winschoten. Hij was vanaf maart 2007 voor 8 uur per week belast met het opstellen van het promotieplan en de professionele regievoering van het activiteitenprogramma.
Landelijke bekendheid werd bereikt door het vieren van de Koninginnedag in het Duitse Papenburg. Deze geslaagde actie heeft Winschoten flink op de kaart gezet en de bekendheid over de grens vergroot.

De heer Bade is eigenaar van het Duits-Nederlandse adviesbureau Bade-Connect en tevens voorzitter van het Eems Dollard Business Forum. In verband met een uitbreiding van deze werkzaamheden in 2008 was het niet meer mogelijk om het contract van citymanagement te verlengen aangezien het in de praktijk lastig bleek om dit binnen 8 uur per week uit te voeren.
Voor 2008 wordt op dit moment een nieuwe citymanager gezocht.

Stichting Marketing Binnenstad
De gemeente Winschoten, Handel & Nijverheid en Koninklijk Horeca Nederland hebben samen de Stichting Marketing Binnenstad Winschoten opgericht. Door middel van de inkomsten uit de reclamebelasting in de binnenstad en een bijdrage van de gemeente beschikt de stichting over middelen die worden ingezet voor spraakmakende activiteiten.