Koninklijk Horeca Nederland

Directeur Jeu Claes neemt afscheid van Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 12 december 2007
Directeur Jeu Claes neemt afscheid van Koninklijk Horeca Nederland Woerden, 12 december 2007 - Jeu Claes, directeur Koninklijk Horeca Nederland (59) zal zijn functie bij de brancheorganisatie halverwege 2008 beëindigen. Dit heeft hij gisteren bekend gemaakt tijdens de Ledenraad van Koninklijk Horeca Nederland in Hotel Karel V te Utrecht. De jaarvergadering in mei 2008 is het laatste officiële optreden van de huidige directeur.

Na 10 jaar directeurschap heeft Jeu Claes besloten meer tijd te gaan besteden aan zijn gezin, kleinkinderen en aan zijn hobbys. Daarnaast zal hij een aantal commissariaten bekleden. Hoewel hij zelf aangeeft dat het nooit de juiste tijd is om op te stappen vindt Jeu Claes het nu wel zijn tijd. Volgens hem is het jubileumjaar 2008 hiervoor een mooi moment en is het jubileum een prima platform voor de nieuwe directeur.

Onder leiding van Jeu Claes heeft Koninklijk Horeca Nederland de afgelopen jaren een enorme groei gerealiseerd. Het ledenaantal is fors gestegen van 12.000 naar 21.000 leden en er heeft een grote professionalisering van Koninklijk Horeca Nederland plaatsgevonden. Mede door zijn inzet en gedrevenheid is de brancheorganisatie uitgegroeid tot een serieuze gesprekspartner bij de landelijke overheid. Door zijn toedoen werden tradities doorbroken zoals van een stoffige CAO naar een modern instrument voor ondernemers en de afschaffing van het Sociaal Fonds Horeca.

Het Landelijk Bestuur van Koninklijk Horeca Nederland betreurt, maar respecteert het besluit van Claes en spreekt haar waardering uit voor zijn ondernemerschap en grote inzet voor de horeca. Er wordt naar een geschikte opvolger gezocht per 1 juni 2008.


---

Noot voor de redactie -