Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

logoocw

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal

Postbus 20018


2500 EA Den Haag

Den Haag Ons kenmerk Uw brief van Uw kenmerk
11 december 2007 PO/ZO/2007/52124

Onderwerp
Gewichtenregeling en onderwijsnummer

Mijn voornemen was uw Kamer deze maand een brief te zenden waarin ik u zou informeren over een aantal aanpassingen in de gewichtenregeling. In deze brief wilde ik u onder meer een voorstel doen voor de toevoeging van een aantal aanvullende criteria voor de gewichtenregeling. De uitwerking van deze criteria is complexer gebleken dan aanvankelijk was voorzien. Dit heeft tot gevolg dat ik de brief over de wijziging van de gewichtenregeling pas eind januari aan uw Kamer kan aanbieden. Echter, in verband met het belang dat uw Kamer hecht aan een verlaging van de drempel van de gewichtenregeling, wil ik hier op vooruitlopen en u uw Kamer alvast meedelen dat de drempel van de gewichtenregeling in het schooljaar 2008-2009 verlaagd zal worden van 8% naar 6%.

Nadat het onderwijsnummer is ingevoerd in de sectoren VO en BVE, is de invoering in de sector PO nu in volle gang. Over de stand van zaken van dit invoeringstraject in het PO zal ik uw Kamer voor 1 maart
2008 een voortgangsrapportage sturen. Op dat moment zullen de resultaten beschikbaar zijn van de pilot, waarbij scholen gegevens uitwisselen op basis van het onderwijsnummer. De uitkomsten van de Monitor invoering persoonsgebonden nummer Primair Onderwijs door Regioplan zijn dan eveneens bekend. De invoering van het onderwijsnummer in de sector HO is afhankelijk van de implementatie van Studielink. Naar verwachting zal in 2010 de invoering van het onderwijsnummer ook in het HO kunnen plaatsvinden.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Sharon A.M. Dijksma

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Rijnstraat 50, Postbus 16375, 2500 BJ Den Haag T +31-70-412 3456 F +31-70-412 3450 W www.minocw.nl