Gemeente Noordenveld

2007

Publicatie week 50 / 2007

Gepubliceerd op: 11 december 2007

ONTVANGEN AANVRAGEN

Aanvragen om kapvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn kapvergunning te verlenen voor:

- Es 2 te Een, het vellen van 149 kerstbomen, twee populieren, 28 berken, twee lariksen, vier coniferen, drie hulstbomen en twaalf elzen.
In verband hiermee ligt de aanvraag met ingang van woensdag 12 december 2007 twee weken in het gemeentehuis tijdens de openingsuren voor een ieder ter inzage. Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder hiertegen schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 109, 9300 AC te Roden.

Aanvragen om bouwvergunning

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor:

- Duinakker 9 te Roden, het vergroten van een woning
- Havixhorst 4 te Roden, het vergroten van een woning
- Kortewijk 19 te Nieuw Roden, het plaatsen van een hekwerk om een paardenbak

- Schans Portugal 14 te Een, het veranderen van een woning
- Stinsenweg 16 te Roden, het plaatsen van een berging
- Vennootsweg 4 te Een, het verhogen van de gootlijn en vervangen van de dakconstructie

- Esdoornlaan 7 te Norg, het vergroten van een woning

PLANPROCEDURES

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn positief te beschikken op een verzoek om vrijstelling van:
- het bestemmingsplan Bedrijventerrein Wester Es door middel van een procedure ex artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het vergroten van een winkelruimte op het perceel Westeresch 2-4 te Roden. In verband hiermee ligt het verzoek met ingang van woensdag 12 december 2007 gedurende zes weken tijdens de openingsuren voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder hierover schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 109, 9300 AC te Roden.

VERLEENDE VERGUNNINGEN/ONTHEFFINGEN/VRIJSTELLINGEN

Kapvergunningen

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij kapvergunning hebben verleend voor:

- Eikenlaan 20 te Nieuw Roden, het vellen van een eik, met herplantplicht, 4 december 2007

- Schoolstraat 3 te Een, het vellen van een kastanjeboom met spoed vanwege gevaar voor de omgeving, 4 december 2007 Binnen zes weken na de achter het perceel genoemde datum kan hiertegen door belanghebbenden een bezwaarschrift worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC te Roden.

Bouwvergunningen

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij bouwvergunning hebben verleend voor:

- Dalkruidlaan 12 te Peize, het vergroten van een woning, 29 november 2007

- Heidelaan 4 te Roden, het vergroten van een garage, 29 november 2007
- Meerweg 6 te Nietap, het veranderen van een woning, 29 november 2007
- Meester Schaapstraat 7 te Roden, het vergroten van de woning/keuken, 30 november 2007

- Meerweg 13 te Nietap, het plaatsen van lantarenpalen, 4 december 2007

Sloopvergunningen

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij sloopvergunning hebben verleend voor:

- nabij Groningerweg 41 te Peize, kadastraal bekend gemeente Peize, sectie H, nummer 00785, het
gedeeltelijk slopen van een brug en duiker, 29 november 2007
- Zandvoort 13 te Norg, het slopen van asbesthoudende onderdelen, 29 november 2007

Overige verleende vergunningen/ontheffingen
De Burgemeester maakt bekend dat hij vergunning/ontheffing** heeft verleend voor:

- het verstrekken van zwak alcoholhoudende drank op 15 december 2007 tijdens de Weihnachtsmarkt in de Heerestraat te Roden, 29 november 2007**.
Binnen zes weken na de achter de plaats vermelde datum kan hiertegen door (een) belanghebbende(n) een bezwaarschrift worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden. Ten aanzien van de overige vergunningen** kan binnen zes weken na de achter het perceel/de plaats vermelde datum hiertegen door (een) belanghebbende(n) een bezwaarschrift worden ingediend bij de Burgemeester.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN

Roden

In verband met de Weihnachtsmarkt worden de volgende wegen voor het verkeer afgesloten op 15 december 2007 van 08.00 tot 21.00 uur of zoveel langer of korter als nodig is:

- Heerestraat tussen Nieuweweg en Touwslager
- Wilhelminastraat tussen Albertsbaan en Heerestraat/Padkamp
- Padkamp tussen Heerestraat/Wilhelminastraat en de ingang naar C1000

Peize

In verband met de december trimloop wordt de volgende weg voor het verkeer afgesloten op 15 december 2007 van 07.00 uur tot 14.00 uur of zoveel langer of korter als nodig is:

- Boerakkerweg

WET MILIEUBEHEER

Melding AmvB

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat een melding als bedoeld in artikel 8.40 van deze Wet is ontvangen van:

- Hekman Installatietechniek BV, ingevolge het Besluit hout- en bouwbedrijven milieubeheer, voor het van toepassing worden van het Besluit op een reeds bestaand installatiebedrijf, plaatselijk bekend Donderseweg 10 te Norg.
De stukken liggen met ingang van woensdag 12 december 2007 gedurende vier weken tijdens de openingstijden in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage.

VERORDENING

Vaststelling nieuwe bouwverordening

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat de Raad in zijn vergadering van 29 november 2007 heeft besloten tot vaststelling van een nieuwe 'Bouwverordening gemeente Noordenveld'. In de nieuwe bouwverordening zijn de 11e en 12e serie van wijzigingen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten verwerkt. De nieuwe bouwverordening treedt in werking met ingang van de achtste dag na die waarop zij is bekendgemaakt. GeĂŻnteresseerden kunnen de nieuwe bouwverordening tijdens de openingsuren inzien in het gemeentehuis. Deze publicatie vindt plaats naar aanleiding van het bepaalde in de artikelen 139 e.v. van de Gemeentewet.

BESTEMMINGSPLAN

Voorontwerp transferium hoogkerk peizermade

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat het voorontwerp van het bestemmingsplan Transferium Hoogkerk Peizermade met ingang van woensdag 12 december 2007 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis.
Dit plan omvat de aanleg van een transferium aan de noordzijde van Peizermade. Het plangebied ligt ingeklemd tussen de Drentselaan, de A7 en de N372 (Groningerweg) en is op dit moment nog weiland. In grote lijnen omvat het transferium een omlegging van de Groningerweg, de aanleg van parkeerplaatsen, de bouw van een wachtruimte en de aanleg van een groene overgangszone aan de westzijde van het plangebied. Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze omtrent het voorontwerp schriftelijk kenbaar maken. Uw brief dient dan gericht te worden aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden. Ook bestaat de mogelijkheid mondeling een zienswijze in te dienen. Hiertoe kan tijdens kantooruren telefonisch een afspraak gemaakt worden met mevrouw L. Beerlink of G. Kuiper van de afdeling Ruimte & Samenleving, tel. (050) 502 72 22.

---