Deze week in HP/De Tijd: Geert Wilders wil grondwet wijzigen

12/12/2007 11:00



Sebes & Van Gelderen



Geert Wilders vindt dat artikel 1 uit de Grondwet, het non-discriminatiebeginsel, moet worden veranderd. Dat zegt de politicus deze week in een interview met HP/De Tijd. De wijziging moet het mogelijk maken moslims anders te behandelen dan niet-moslims.

"Ongelijke gevallen moet je niet gelijk behandelen," aldus Wilders. "Ik wil een nieuw artikel 1, waarin de Leitkultur van het Westen wordt verwoord. Er mogen van mij in Nederland best joodse en christelijke scholen bestaan, maar geen islamitische scholen. In het leger best joodse en christelijke geestelijk verzorgers, maar geen islamitische. Enzovoorts."

De grondwetswijziging moet het ook mogelijk maken criminele moslimjongeren harder aan te pakken. "Ik vind: als een minderjarig moslimkind over de schreef gaat, dan moet het samen met de ouders het land uit worden gezet. Want de ouders zijn verantwoordelijk voor minderjarige kinderen. Als er eerwraak plaatsvindt, dan moet het hele gezin het land uit. Gewoon verwijderen."

Over de nu al omstreden film die hij in januari uit zal brengen, zegt Wilders: "Ik wil in een korte film laten zien dat de Koran niet alleen veel mensen inspireert maar ook in grote delen van de wereld wordt toegepast. Ook in Nederland zijn daar veel voorbeelden van. Ik denk dat het de ogen van veel mensen zal openen. Bijvoorbeeld door te laten zien hoe sommige verzen uit de Koran letterlijk worden toegepast."





http://www.hpdetijd.nl/