Gemeente Hengelo

Internetpanel over preventief fouilleren en veilig uitgaan

Het Internetpanel van de gemeente Hengelo mag zich uitspreken over preventief fouilleren en veilig uitgaan. Deze peiling vormt een onderdeel van de evaluatie van de eerste actie preventief fouilleren in de binnenstad van Hengelo. De raadscommissie Bestuur behandelt begin volgend jaar deze evaluatie.

Gevoel van veiligheid

Burgemeester Frank Kerckhaert heeft in Hengelo de binnenstad aangewezen als locatie waar op proef preventief gefouilleerd mag worden. Het doel van preventief fouilleren is om verstoring van de openbare orde door de mogelijke aanwezigheid van (vuur)wapens te voorkomen. Daarnaast is het de bedoeling dat het aantal personen met een wapen op zak afneemt en dat het gevoel van veiligheid van de bewoners en bezoekers van de binnenstad toeneemt.

De gemeente Hengelo, de horeca, de politie en bewoners willen het uitgaan in de binnenstad zo veilig mogelijk maken. Daarvoor zijn al diverse maatregelen genomen. Zo zijn er portiers aanwezig bij horecagelegenheden, is er een susploeg en is er meer toezicht door politie. Een nieuw middel is preventief fouilleren.

Meedoen?

Zon vier keer per jaar vraagt de gemeente door middel van het Internetpanel Hengelo de mening van inwoners over uiteenlopende beleidsonderwerpen. Vanaf woensdag 12 december tot en met zondag 23 december kan de digitale vragenlijst worden ingevuld. De vaste groep van ruim 750 panelleden wordt hiervoor uitgenodigd. Inwoners van Hengelo kunnen zich ook nog steeds aanmelden als nieuw panellid. De verwachting is dat de uitkomsten half januari 2008 bekend zijn.

Klik hier om naar de pagina's van het Internetpanel te gaan.