Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 12-12-2007

Politiecontroles

RODEN De politie heeft dinsdag op meerdere plaatsen in Roden en omgeving controles gehouden. Onder andere op de JP Santeeweg en het Oosteinde en op de Dorpsstraat in Nieuw Roden. Elf bestuurders droegen geen gordel en zijn daarvoor bekeurd. Tien fietsers hadden de verlichting niet in orde. Ook werd vijf keer gezien dat bestuurders niet handsfree belden. (07201966)

MEPPEL Dinsdagavond tussen 19.00 en 21.30 uur hebben politiemedewerkers een algemene verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden enkele blaasproeven afgenomen, geen van de bestuurders had te veel gedronken. Wel werd er bekeurd voor het niet dragen van de gordel, het rijden zonder fietsverlichting en het rijden zonder geldig brommerrijbewijs of certificaat. (07202032)

VRIES In de gemeente noordenveld en Tynaarlo is dinsdag gecontroleerd. De politie voert controles uit met als doel de verkeersveiligheid te bevorderen.

De volgende overtredingen werden geconstateerd: 3 x geen fietsverlichting, 2 x niet handsfree bellen en 1 x niet dragen van een gordel.(07202041)

EMMEN Ook op de Dordsestraat heeft de politie dinsdag gecontroleerd. Het ging om een verkeerscontrole. Verschillende bestuurders zijn aangesproken op hun gedrag. Daarbij ging het om niet handsfree bellen, niet kunnen tonen van een rijbewijs, het rijden in een auto zonder geldige APK. Twee bromfietsbestuurders gingen op de bon: één voor het rijden over het fietspad, de anders voor het rijden zonder helm. (07202083)

Wiel rolt onder auto vandaan
EMMEN Tot haar stomme verbazing merkte een 43-jarige automobiliste uit Emmen dinsdagmorgen dat het voorwiel van haar auto onder de auto vandaan liep. De vrouw heeft het voertuig de berm in kunnen sturen op de Rondweg ter hoogte van de Fortweg. De bestuurster bleef ongedeerd. Een dikke kras in het wegdek, ontstaan door de remschijf is al wat overblijft. (07-201801)

Niet gezien

BOVENSMILDE Een 40-jarige automobilist uit Bovensmilde reed dinsdagmiddag de oprit af van een woning aan de Hoofdweg. De man zag een aankomende bromfietser te laat. De 17-jarige jongen kwam op de auto terecht. Hij is met een gebroken borstbeen en rugklachten naar het UMCG gebracht. (07201988)

Achter de bus langs
HUIS TER HEIDE _ Een 18-jarige jonge vrouw uit Haulerwijk is dinsdagmiddag geschept door een auto. De vrouw stapte uit de bus bij de halte aan de Kolonievaart en stak achter de bus langs de weg over. Daarbij werd zij niet gezien door de 57-jarige bestuurster uit Nieuwhorne van een tegemoetkomende auto. De voetganger werd geschampt en kwam ten val. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De passagier van de automobiliste, een 59-jarige plaatsgenoot, werd door ambulancepersoneel geholpen nadat hij kenbaar had gemaakt dat hij last had van zijn hart. (07-207997)

Auto in de sloot

ZUIDLAARDERVEEN Dinsdagavond heeft de politie assistentie verleend nadat twee vrouwen melding hadden gemaakt van een auto die in de sloot lag. De bestuurder een 71-jarige inwoner van Eexterveensche Kanaal zat bekneld in zijn voertuig. De brandweer heeft de man uit zijn auto gehaald, waarna hij is overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. De oorzaak van het ongeval is onbekend. De bestuurder reed over de broeken en bij toeval hebben twee passanten de auto in de sloot ontdekt. (07-202034)

Tractor gestolen

EMMEN Dinsdag heeft een 50-jarige eigenaar aangifte gedaan van diefstal van zijn tractor. Het voertuig stond geparkeerd op een terrein aan de Gravenveldweg. Vermoedelijk is de tractor tussen maandag 10 december 17.45 uur en dinsdagmorgen 08.15 gestolen. Het gaat om:

· een rode tractor

· van het merk: International

· type 644.

Kunt u de politie helpen bij het oplossen van deze zaak? Bel met 0900-8844. (07-201874)

Vijf autos vernield

HOOGEVEEN Bij een bedrijf aan de Lindbergstraat zijn afgelopen nacht vijf autos vernield. In alle voorruiten zat een gat. Het vermoeden is, dat de schade is ontstaan door het gooien van vuurwerk. De politie stelt een onderzoek in. U kunt helpen, door uw informatie te melden via 0900-8844. (07201928)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten tel. 0592 - 45 1280.