Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 10 december

* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Een 32-jarige Rotterdammer is zondagavond op de Kerkwervesingel door een nog onbekende man beroofd. Omstreeks half tien stapte hij uit z'n auto om naar z'n woning te lopen. Bij de voordeur werd hij aangevallen door twee jongens, die hem vermoedelijk bedreigden met een vuurwapen. Tevens kreeg hij klappen en schoppen. Een gouden ketting werd van z'n nek gerukt en verder werd z'n portemonnee met rijbewijs en pasjes weggenomen. Met de buit namen de daders de benen.
De recherche van het district Zuid onderzoekt deze straatroof en verzoekt mensen die iets gezien hebben of over informatie beschikken om contact om te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Uitgave zondag 9 december

* GROTE UITSLAANDE BRAND IN LOODS
ROTTERDAM - Zaterdagavond rond half tien ontstond er een grote uitslaande brand in een loods, waar meerdere bedrijven in zijn gevestigd, op een bedrijfsterrein aan de Charloisse Lagedijk. De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in een ruimte waar voedingsproducten worden bereid en ging gepaard met een paar explosies van gasflessen. Niemand raakte hierbij gewond. De politie heeft tijdens de bluswerkzaamheden van de brandweer een gedeelte van de omgeving afgezet. Rond een uur gaf de brandweer het sein brand meester.
De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* MAN ERNSTIG GEWOND NA STEEKPARTIJ; POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN

SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft zondag in de vroege ochtenduren een 25-jarige man uit Spijkenisse gearresteerd na een steekpartij.
Tijdens de surveillance zagen agenten twee mannen op de Eerste Heulbrugstraat rennen. Eén van hen, een 49-jarige man uit Spijkenisse, bleek gewond te zijn geraakt door vermoedelijk messteken. De andere man werd gearresteerd en is overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Het slachtoffer is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De steekpartij heeft vermoedelijk op een andere locatie plaatsgevonden na een ruzie tussen het tweetal. De recherche van het district De Eilanden wil graag in contact komen met getuigen, mede om de exacte locatie van de steekpartij te achterhalen. Zij worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Uitgave zaterdag 8 december

* SCHIETPARTIJ IN CAFE; GEEN GEWONDEN
ROTTERDAM - Zaterdagochtend heeft er een schietpartij plaatsgevonden in een café aan de Mauritsweg. Niemand raakte hierbij gewond.
Rond acht uur kreeg de politie de melding dat er diverse schietpartijen in het café hadden plaatsgevonden. Direct gingen meerdere eenheden naar het café toe en zagen zij dat inmiddels mensen het plaats delict verlieten. Ook werd een gewonde vrouw, die naar later bleek onwel was geworden, naar buiten gebracht. Op dat moment was nog onduidelijk of er meer gewonden waren en of de verdachten van de schietpartijen nog in het pand waren. Omdat de aanwezigen weigerden mee te werken, werd besloten om hen aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau. Dit was noodzakelijk om een goed beeld te krijgen van de situatie, verdachte(n) en mogelijke slachtoffers.
Na onderzoek in het café bleek dat er inderdaad een schietpartij had plaatsgevonden.
De recherche heeft na vaststelling van de identiteit van de aanwezigen en verhoor, de mensen in de loop van de ochtend weer heengezonden. Het onderzoek naar de schietpartij wordt voortgezet.

Uitgave vrijdag 7 december

* VROUW OVERLEDEN NA AANRIJDING MET TRAM
ROTTERDAM - Een 23-jarige vrouw is gisteravond overleden in het Erasmus Medisch Centrum nadat zij eerder die avond was aangereden door een tram. Rond kwart over zes liep de vrouw uit de richting van de Klosstraat via de voetgangersoversteekplaats op de Putselaan richting de Christiaan de Wethstraat. Ter hoogte van de trambaan werd ze geschept door een passerende tram. Hierbij raakte ze ernstig gewond. Ambulancepersoneel heeft de Rotterdamse overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum waar zij enkele uren later overleed aan de gevolgen van haar verwondingen. De passagiers van de tram en de trambestuurder zijn niet gewond geraakt.
De Technische Ongevallendienst van de politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.
De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. Was u donderdag 6 december rond zes uur op de Putselaan en/of heeft u meer informatie over de toedracht van de aanrijding? Neem dan contact op met politie via nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem: 0800-7000.


* ZEER GROTE BRAND
ROTTERDAM-WEST - Een zeer grote band legde in de nacht van donderdag op vrijdag een pand aan de Keileweg in de as. Rond tien over twee werd de brand door een werknemer van een ander pand gemeld. Door de brandweer werd opgeschaald naar 'Grip 1'. Twee bewoners werden geëvacueerd en overgebracht naar het politiebureau Marconiplein, waar ze werden opgevangen. Rond half zes was de brand onder controle en konden de bewoners, die deel uit maakten van een kunstenaarscollectief, huiswaarts keren. Door de Forensische Opsporing wordt een nader sporenonderzoek ingesteld. Brandstichting wordt niet uitgesloten.


* 7 AANHOUDINGEN NA 'FEESTELIJKE' SCHIETPARTIJ

Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben vrijdagochtend zes mannen en een vrouw aangehouden. Na een melding dat er uit een raam in de lucht geschoten was met een vuurwapen, gingen agenten rond half één naar de betreffende woning aan de Vuurplaat. Hier bleek een verjaardagsfeestje gevierd te worden. Na aantreffen van het vuurwapen werden de zeven Rotterdamse verdachten (17-24) aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. Het vuurwapen werd in beslag genomen.


* DODE MAN AANGETROFFEN IN WONING
ROTTERDAM WEST - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een dode man aangetroffen in zijn woning. Nadat bekenden van de 27-jarige Rotterdammer ongerust de politie belden omdat zij de man al een aantal dagen niet gezien hadden, gingen agenten naar zijn woning aan de Mathenesserweg. Hier troffen ze hem rond half drie overleden aan.
De officier van justitie heeft zijn lichaam in beslag genomen. Er wordt sectie op het lichaam verricht om de doodsoorzaak vast te stellen.

Uitgave donderdag 6 december

* OVERVAL OP BAKKERIJ
ROTTERDAM-CENTRUM - Ondanks alle maatregelen die genomen zijn om het aantal overvallen terug te dringen slaagde een nog onbekende man, woensdagavond erin om een 21-jarige medewerkster van een bakkerij aan de Hoogstraat van geld te beroven. Het slachtoffer verliet rond kwart voor zes de winkel via de achterzijde. Hier werd zij, op het Grotekerkplein, opgewacht door een man. Onder bedreiging van een vuurwapen werd zij vervolgens gedwongen de zaak weer in te gaan en de inhoud van de kluis aan hem te overhandigen. De man, geheel gekleed in het zwart, verdween vervolgens in onbekende richting.
De afdeling Opsporing van district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.
In aanloop naar de feestdagen werd eerder deze week door de politie in samenwerking met de Deelraad aan alle ondernemers een brief verstuurd. Hierin is gewezen op het feit dat statistisch gezien het einde van het jaar een gewild moment is voor overvallers. De ondernemers werd met klem gevraagd hiermee rekening te houden en zonodig maatregelen te treffen. In samenwerking met de Stadsmarinier wordt tijdens de koopavonden extra beveiligingspersoneel ingezet. Ook door de politie wordt stelselmatig tijdens de openings- en sluitingstijden extra gesurveilleerd.
Door politieagenten van het wijkteam wordt naar aanleiding van deze overval een buurtonderzoek ingesteld.


* VERDACHTE VAN SCHIETPARTIJ OP MIDDENBAAN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM ZUID - Politiemensen hebben maandagavond een verdachte aangehouden voor de schietpartij zaterdagochtend 24 november op de Middenbaan. De man werd rond half elf gearresteerd voor zijn woning aan de Stek.
In de betreffende nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er rond vier uur ruzie op de Middenbaan tussen verschillende mannen. Dit escaleerde en één van de betrokkenen trok een vuurwapen. Hiermee schoot hij en raakte het 28-jarige slachtoffer in het hoofd. De Rotterdammer werd overgebracht naar het ziekenhuis en is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.
De recherche stelde direct een onderzoek in. Naar aanleiding hiervan is er een 23-jarige Rotterdammer aangehouden. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN IN ZAAK OPLICHTING MET CREDITCARDS

ROTTERDAM - De recherche van het district Oost heeft drie verdachten gearresteerd na een onderzoek naar oplichting en valsheid in geschriften met creditcards.
Twee creditcard-maatschappijen deden eind september aangifte. De maatschappijen waren voor een bedrag van ongeveer 50.000 euro benadeeld nadat via vervalste loonstroken en onder valse namen creditcards waren aangevraagd waarmee aankopen waren verricht. Een uitgebreid onderzoek van de incidentgerichte opsporing van het district Oost leidde tot de aanhouding van de drie verdachten, een 34-jarige man zonder vaste verblijfplaats, een 38-jarige Schiedammer en een 35-jarige vrouw uit Rotterdam. Tijdens doorzoekingen in twee woningen in Rotterdam en een woning in Schiedam werden een groot aantal creditcards, ruim 200.000 euro, lcd-televisies, spelcomputers en overige waardevolle goederen, vervalste identiteitsbewijzen en een paralizer in beslag genomen. Tevens werd in twee woningen hennepkwekerijen ontmanteld. Van een hennepkwekerij bleek de stroom illegaal afgetapt. Van de drie verdachten bevindt zich nog één verdachte (38-jarige Schiedammer) in voorlopige hechtenis. De recherche zet het onderzoek voort.

komen. De baby is een meisje. De recherche van district Rotterdam-Centrum onderzoekt de zaak.
lichaam van een overleden persoon in de woning lag. Na onderzoek van het NFI bleek dat het om een man gaat. Daarop is de technische recherche, in samenwerking met het NFI, een sporenonderzoek gestart. De man is na het zien van de rommel in zijn huis onwel geworden en opgenomen in een ziekenhuis voor behandeling. Agenten verhoren de man om achter te toedracht te komen.