Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Cultuurbeleidsnota Verbinden en Verbeelden

Dinsdagavond werd in het auditorium van het Cultuurhuis in Doorn het startsein gegeven voor het cultuurprogramma Verbinden & Verbeelden. Een belangrijk onderdeel was de uitreiking van de beleidsnota cultuur Verbinden & Verbeelden.

In deze nota is het cultuurbeleid van de gemeente voor de jaren 2007-2009 vastgesteld. De nota is in samenwerking met tientallen personen uit het culturele veld tot stand gekomen. Dit beleid moet er voor zorgen dat de lokale cultuur kan blijven groeien, zich kan ontwikkelen en vernieuwen.

Wethouder Cultuur Roy Pamboer opende de avond met een presentatie van de belangrijkste punten uit de beleidsnota en een doorkijkje naar wat er aan programmas, activiteiten en evenementen te verwachten is in de komende jaren.

Ook werd de Cultuurraad voorgesteld, die bestaat uit de volgende personen:

1. Mariet Wolterbeek (regiobibliotheek Z-O-U-T)
2. Henny Verbruggen (VVV Utrechtse Heuvelrug)
3. Erik Akkerman (Jazz at the Castle)

4. Henk van der Beld (Cultuurhistorische kring Maarn-Maarsbergen)
5. Hans Belderbos (Heuvelrug Muziekschool)

6. Sjaak Blenk (St. Welzijn Utrechtse Heuvelrug)
7. Marijke Boom (St. Ateliers Driebergen)

8. Jaap Hülsman (Kasteel Amerongen)

9. Willemina van der Goes (Landgoed Maarsbergen)
10. Dirk de Frenne (St. Filmliga Heuvelrug)
11. Leo van Oostrum (St. Maatschappelijk Betrokken Ondernemen)
12. Frank Renssen (kamerorkest Driebergen)

13. Henk van Eeeden (Korenfestival Amerongen)
14. Wim Eimers (Tabaksteeltmuseum)

15. Marco van Vulpen (Voorzitter)

Zij vertegenwoordigen met hun specifieke kennis en ervaring de twaalf werkvelden die het complete cultuuraanbod omvatten. Zij helpen bij de realisatie van het culturele programma door het geven van gevraagd en ongevraagd advies. In de vier clusters beeldende kunst; muziek; toneel, film en educatie; Cultureel Erfgoed en Musea werd met elkaar kennisgemaakt en ondermeer gesproken over wat het veld verwacht van de Cultuurraad en andersom.

Naast de gemeentelijke adviseurs die bezig gaan met het activiteitenprogramma is er ook een externe aanjager, Ina Müller cultuurmakelaar regio Zuidoost- Utrecht, die onder andere het verhaal van de Heuvelrug en de Uitmarkt gaat organiseren. De aanwezigen kregen ook een voorproefje van de jeugdopera Goud van Xynix.

Laatst gewijzigd: 12 december 2007