Provincie Noord-Holland

Datum

12-12-2007

Onderwerp

Provincie sponsort Wandelvierdaagse Alkmaar 2008

Ingrid Kooiker

De provincie sponsort de Wandelvierdaagse Alkmaar 2008 voor een bedrag van 30.000,-. Dit hebben Gedeputeerde Staten op 11 december 2007 besloten. Vorig jaar was de provincie ook een van de sponsors. Door haar naam te verbinden aan het evenement wordt de provincie meer zichtbaar voor publiek en deelnemers.

Stelling van Amsterdam
Een deel van de route van de Wandelvierdaagse loopt langs Fort Spijkerboor van de Stelling van Amsterdam. De provincie werkt samen met andere organisaties aan het behoud, de restauratie, de toegankelijkheid en de bereikbaarheid van deze nooit gebruikte - verdedigingsring rondom Amsterdam. De Wandelvierdaagse Alkmaar vindt plaats van 18 tot en met 21 juni 2008. De wandelaars lopen iedere dag een andere route rondom Alkmaar. Wandelaars kunnen kiezen uit meerdere afstanden: 7,5, 15, 25, 35 en 45 km.

Sponsoring
De provincie Noord-Holland is voor de Wandelvierdaagse naast Plus magazine de grootste sponsor van de Wandelvierdaagse. De provincie Noord-Holland sponsort evenementen die voor een breed publiek interessant en aansprekend zijn en een regionale of nationale uitstraling hebben. Door de provincienaam aan een evenement te verbinden, ontstaan voor de provincie kansen voor positieve profilering en nieuwe mogelijkheden voor communicatie, zoals publieks- of relatieactiviteiten.