Gemeente Bussum

Wonen boven winkels Bussum

In 2005 is Dudok Ontwikkeling gestart met verkenningen naar de mogelijkheid voor een Wonen boven Winkels-programma in Bussum.

De gemeente Bussum heeft positief gereageerd op dit initiatief van Dudok Ontwikkeling en maandag 10 december jl. werd een convenant hiervoor getekend.

In 2005 is een globale inventarisatie uitgevoerd van leegstand en woningbouwpotenties in het centrum van Bussum. Het rapport van deze inventarisatie `Leegstand Centrum' werd aangeboden aan het College van Burgemeester en Wethouders. Aansluitend bracht een delegatie van raadsleden en ambtenaren, met wethouder Gouka en directeur Van Dulst van Dudok Ontwikkeling, een werkbezoek aan het centrum van Bussum.

Ruime appartementen

Uit de algemene inventarisatie blijkt dat in de leegstaande verdiepingen boven winkels ruimte is voor dertig tot veertig ruime appartementen met een woonoppervlakte vanaf 70 m2. Iedereen is overtuigd van de noodzaak van aanpak van de gesignaleerde opgaven in Bussum. Daarom is besloten om een Convenant tussen de gemeente Bussum en Dudok Wonen op te stellen voor de samenwerking van partijen in het programma `Wonen boven Winkels Bussum'.