Waterschap Velt en Vecht


Wensen gebundeld in slotcommuniqué Schoonebeekerdiep

PERSBERICHT-12-12-2007

De slotbijeenkomst Schoonebeekerdiep die vandaag is gehouden, is afgesloten met de overhandiging van een slotcommuniqué aan dijkgraaf Wim Wolthuis. In het slotcommuniqué vragen de mensen die het afgelopen jaar hebben meegedacht over een nieuwe inrichting van het Schoonebeekerdiep het waterschap om hun belangen op het netvlies te houden en hun te blijven informeren en betrekken bij de verdere uitwerking van de plannen.

Dijkgraaf Wim Wolthuis heeft wethouder Ton Sleeking van de gemeente Emmen een kopie van het communiqué overhandigd omdat een aantal wensen alleen in samenwerking met de gemeente Emmen kunnen worden gerealiseerd.

Dijkgraaf Wim Wolthuis gaf aan het slot van de bijeenkomst aan verheugd te zijn met de inbreng die uit de omgeving is losgekomen. Hij beloofde dat het algemeen bestuur van Velt en Vecht februari 2008 een voorstel zal bespreken over de verdere uitwerking van de plannen. De dijkgraaf verwacht dat daarna de verdere uitwerking van de plannen een half jaar in beslag zullen nemen. Ook sprak hij de hoop uit dat begin
2009 de schop in de grond kan voor een eerste deelproject, maar dat de totale herinrichting tot omstreeks 2015 zal duren.

Wethouder Ton Sleeking feliciteerde het waterschap met de betrokkenheid van de omgeving bij de planvorming voor een nieuw Schoonebeekerdiep. Ook sprak hij de intentie om samen met Velt en Vecht te willen optrekken bij de verdere inrichting van het gebied.