Politie Rotterdam Rijnmond


* MAN GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM-NOORD - Een 50-jarige Rotterdammer is zondagavond rond acht uur ter hoogte van een fietseroversteekplaats op de Gordelweg gewond geraakt toen hij werd aangereden door een automobilist. Een 56-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Rotterdam, kwam uit de richting van de Schieweg. Hij kon de overstekende voetganger niet meer ontwijken. Door personeel van de traumaheli werd eerste hulp geboden waarna de man met een ambulance werd overgebracht naar het Erasmus MC. De bestuurder is verhoord.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - Politieagenten van district Noord hielden zaterdagavond en -nacht op de Gordelweg een alcoholcontrole. In totaal zijn tussen elf en zeven uur282 automobilisten gecontroleerd. Negen bestuurders, waaronder 4 beginnend bestuurders kregen een bekeuring omdat zij teveel alcohol hadden gedronken.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - De politie van het district Noord heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden op de Gordelweg. In totaal hebben 282 bestuurders een blaastest afgelegd. Zeven mensen kregen een proces-verbaal omdat ze teveel hadden gedronken.


* ONDERZOEK NAAR SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - De politie van district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in naar een schietpartij die zondagavond plaatsvond. Rond kwart over zes werd gemeld dat op de Abtsweg een schietpartij plaatsvond. Gealarmeerde politieagenten stelden direct een onderzoek in. Hierbij werden geen slachtoffers nog verdachten aangetroffen. Wel bleek een ruit van een Chinees Restaurant door een kogel inslag beschadigd te zijn. Door de Forensische Opsporing werd een sporenonderzoek verricht. Ook werd direct een buurtonderzoek gehouden. Hieruit kwam naar voren dat twee mannen blijkbaar op straat onenigheid kregen waarna er geschoten werd. Hierop ging het tweetal hard rennend ervandoor.


* INBRAAK IN TANKSTATION
NIEUWE-TONGE - In het tankstation gevestigd aan de Molendijk is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De inbraak werd zondagmorgen rond half zeven ontdekt.
Door de inbrekers werd het pand via de achterzijde binnengedrongen waarna de gehele ruimte werd doorzocht. De politie van het wijkteam Middelharnis stelt een nader onderzoek in. Mocht u getuige zijn geweest of over ander informatie beschikken die betrekking heeft op deze inbraak neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* STENENDIEVEN AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Twee mannen van 26 en 30 jar oud, beiden afkomstig uit Spijkenisse zijn zondagavond op heterdaad aangehouden. Het tweetal was rond half elf bezig om stenen die op de Winston Churchillaan lagen in een auto in te laden. Het tweetal is aangehouden en ingesloten voor verhoor.


* GETUIGENOPROEP
SCHIEDAM - De politie van district Waterweg-Noord is opzoek naar getuigen van een aanrijding waarbij de bestuurder van de auto weg reed. Zondagavond rond tien voor tien, raakten drie auto's beschadigd nadat de bestuurder van een grijze Honda Civic tegen de geparkeerde auto's aan de Schiedamseweg reed. Mocht u getuige zijn geweest neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844.


* BRAND IN WONING
MAASSLUIS - In een woning aan de Piersonstraat brak rond half één brand uit. Door een oplettende melder werd de brand gemeld. De brandweer bestreed met drie voertuigen de brand, die vermoedelijk begonnen was in de keuken. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door de Forensische Opsporing wordt een nader sporenonderzoek ingesteld.


* BRAND IN WONING
MAASSLUIS - In de nacht van zondag op maandag brak er brand uit in een woning aan de Piersonstraat. Het vuur is vermoedelijk begonnen in de keuken. Een buurvrouw hoorde om even na twaalven een harde knal. De 31-jarige bewoner was niet thuis. De brandweer had het vuur vrij snel geblust, niemand raakte gewond. De recherche van het district Waterweg Noord stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg - Noord hebben in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging. Omstreeks kwart over twee stond de Schiedammer voor de deur bij zijn ex aan de Robert Schumanring waar hij bedreigingen zou uiten. De surveillance-eenheid die direct op deze melding reageerde had aanrijdend telefonisch contact met de meldster, die op een gegeven moment vertelde dat de man weg was gegaan. De agenten koersten vervolgens naar een adres waar hij waarschijnlijk zou verblijven. Na aanbellen deed hij open en werd hij aangehouden voor bedreiging. Hij was onder invloed van drugs.


* VERDACHTE OPENLIJK GEWELD AANGEHOUDEN
MAASSLUIS - Politiemensen van het district Waterweg - Noord hebben zondagavond een 17-jarige jongen uit Maassluis aangehouden voor openlijke geweldpleging. Twee meisjes van 16 en 18 jaar oud uit Schiedam werden op de Zwaluwlaan aangesproken door twee jongens en een meisje. Er ontstond wat onenigheid en de 18-jarige vrouw kreeg klappen in haar gezicht. Ook haar zus kreeg klappen. De 18-jarige is naar het Vlietlandziekenhuis gebracht, waar een gekneusd jukbeen werd geconstateerd. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau.


* MAN MET VUURWAPEN EN VERDOVENDE MIDDELEN AANGEHOUDEN

VLAARDINGEN - Politiemensen van het Arrestatieteam hebben in de nacht van zaterdag op zondag rond halfdrie, een 44-jarige inwoner uit Vlaardingen in een horecagelegenheid aan de Bredehavenstraat aangehouden. De arrestatie werd verricht nadat zijn 43-jarige ex-vrouw aangifte had gedaan van mishandeling. Na de aanhouding werd een onderzoek in de woning van de verdachte ingesteld. Hier werd een vuurwapen en verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.



* MAN NA BEDREIGING GEARRESTEERD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft zondagochtend in de vroege ochtenduren een 33-jarige Rotterdammer gearresteerd na een bedreiging op het Rodezand. De man wordt ervan verdacht rond vier uur een portier van een horecagelegenheid te hebben bedreigd met een mes. Dit gebeurde na een onenigheid. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Het mes is in beslag genomen.


* AUTO'S BEKRAST
SPIJKENISSE - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie auto's die geparkeerd stonden aan de Frans Halsstraat beschadigd. Onbekenden bekrasten de auto's. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachte(n) en verzoekt eventuele getuigen zich te melden.


* HORECACONTROLE
HELLEVOETSLUIS/WESTVOORNE/BRIELLE - Politiepersoneel van het district De Eilanden hebben zaterdag, in samenwerking met de gemeente, brandweer, douane, DCMR, Voedsel en Warenautoriteit, een integrale horecacontrole gehouden van sportkantines. De politie heeft een 14 waarschuwingen gegeven voor het niet in orde hebben danwel aanwezig hebben van benodigde vergunningen. De VWA heeft 6 waarschuwingen uitgereikt, eveneens voor benodigde vergunningen.
De Eneco gaat een naheffing bij een vereniging doen vanwege het gasverbruik en heeft bij twee kantines onrechtmatigheden aangetroffen. Daar wordt nader onderzoek verricht. De brandweer en DCMR constateerden dat bij vijf verenigingen de vetafvoer niet in orde was en doet bij twee zaken nader onderzoek in verband met het bereik van de geluidsinstallatie. Een aantal brandblussers was niet gekeurd en nooddeuren waren op slot. De gemeente gaat vijf verenigingen aanschrijven voor nieuwe aanvragen van vergunningen.


* VIERTAL GEARRESTEERD NA VERNIELING BUSHOKJE

HOOGVLIET - Politiepersoneel van het district Zuid heeft zondag vier Rotterdammers gearresteerd na een vernieling van een bushokje op de Holwinde. Een getuige meldde de vernieling rond half drie 's nachts waarop direct een onderzoek in de omgeving werd ingesteld. Aan de hand van de opgegeven signalementen werd het viertal, mannen van 17, 20, 20 en 21 jaar oud, gearresteerd. Na onderzoek bleek dat twee ruiten van het bushokje waren vernield.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA HUISELIJK GEWELD

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hebben zaterdagochtend rond negen uur een 52-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben geslagen en bedreigd. Hij werd in de woning aan de 3e Carnissestraat aangehouden.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district West hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden op de Westzeedijk en de Vierhavenstraat. Tussen tien uur 's avonds en zeven uur 's ochtends zijn 9 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van drie van hen werd ingevorderd.


* MAN GEWOND NA MISHANDELING
MAASSLUIS - Een 28-jarige man uit Maassluis is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt na een mishandeling op de Haven. Het slachtoffer werd door vermoedelijk twee personen mishandeld na een onenigheid. Hij liep een hoofdwond op en is zondagochtend naar het ziekenhuis gegaan. Op een later tijdstip zal de man verder verhoord worden. De recherche is een nader onderzoek gestart.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord stelde zaterdagochtend rond half negen, nadat zij op straat een sterke henneplucht roken, een onderzoek in een pand aan de Lange Achterweg in. In het pand werd een hennepkwekerij met 156 planten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en worden vernietigd. De politie heeft een 49-jarige Schiedammer gearresteerd.


* AUTOMOBILIST MET FLES JENEVER IN HAND GEARRESTEERD

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 59-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel is zondag kort na middernacht gearresteerd voor het rijden onder invloed van alcohol.
Surveillerend politiepersoneel zag dat de man in zijn auto reed met een geopende fles jenever in zijn hand. De automobilist werd op het Slotplein staande gehouden en moest een blaastest afleggen, waarbij hij een waarde van 1180 ug/l blies (promillage van 2,7). Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


* ANPR-CONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost en de Verkeerspolitie hebben zaterdagavond in samenwerking met Douane en de Rijksbelastingdienst een verkeerscontrole gehouden op de Capelseweg. Hierbij werd gebruik gemaakt van het ANPR-systeem (automatische kentekenherkenning).
De politie heeft 1167 euro aan openstaande boetes geïnd en schreef 84 bekeuringen uit voor onder meer niet handsfree bellen, verlopen APK, teveel geluid produceren, rijden zonder rijbewijs, te donkere ramen en het niet gebruiken van een kinderzitje. Ook werd iemand aangehouden die nog een gevangenisstraf moest uitzitten en werden 5 kentekenbewijzen ingevorderd. De Rijksbelastingdienst heeft op 12 auto's beslag gelegd waarvan 7 direct werden afgevoerd. In totaal is een bedrag van 3007 euro contant geïnd.


* POLITIE HOUDT PORTUGEES AAN VOOR RIJDEN ONDER INVLOED VAN ALCOHOL

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft zondag kort na middernacht een 25-jarige automobilist uit Portugal aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man reed op de Stadionweg waar hij het rode verkeerslicht negeerde en vervolgens tegen een stoeprand aanreed. Na een blaastest bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren (895 ug/l) Voor het rijden onder invloed kreeg de man een bekeuring van 1200 euro, aangevuld met de boete van 130 euro voor het rijden door rood licht.