Gemeente Enschede

Vertraging rioleringswerkzaamheden Vlierstraat

Voor EUR 20.000,- schade door vernielingen

November dit jaar zijn de rioleringswerkzaamheden gestart aan de Vlierstraat, hoek Snakenborglanden. De geplande oplevering zal een vertraging oplopen van enige weken omdat de laatste weken herhaaldelijk sprake is van vernielingen aan het werk. De aard van de vernielingen bestaat uit pompen uitzetten, slangen loskoppelen en verwijderen van schotten in de riolen. De schade van de herstelwerkzaamheden bedraagt rond EUR 20.000.

De rioleringswerkzaamheden aan de Vlierstraat hoek Snakenborglanden waren noodzakelijk omdat het riool op diverse plaatsen verzakt was en hierdoor verstoppingen optraden. De bewoners zijn uiteraard over de werkzaamheden geïnformeerd.
De afgelopen weken zijn regelmatig vernielingen aan de werkzaamheden geconstateerd. Behalve het herstellen van de schade, veroorzaken de vernielingen stankoverlast in de omgeving, doordat het afvalwater over straat loopt.
De kostenpost van de vernielingen is ondertussen opgelopen tot EUR 20.000,-, bestaande uit herstelwerkzaamheden en het uitlopen van de werkzaamheden.

Buurtonderzoek en regelmatige avondsurveillances hebben nog geen aanwijzingen opgeleverd wie er achter de vernielingen zit. De verwachting is dat, als er verder geen vernielingen plaatsvinden, de werkzaamheden in februari kunnen zijn afgerond. In de oorspronkelijke planning zou voor de kerst de Vlierstraat worden voorzien van asfalt. Dit is door de aangebrachte vernielingen onzeker geworden.

Op dit moment zijn er bij de gemeente Enschede geen andere gelijksoortige vernielingen bekend.

12 december 2007