Prijs "Toppers in de Techniek" voor Commanderij College Gemert

12/12/2007 12:33



Commanderij College



BEEK EN DONK, 11 DECEMBER 2007 -- Het landelijk Platform Bèta Techniek heeft op voordracht van het Platform Technologie aan het Commanderij College de jaarlijkse prijs "Toppers in de Techniek" toegekend. De officiële uitreiking heeft dinsdag 11 december in Beek en Donk plaatsgevonden.

De prijs is aan het Commanderij College toegekend "vanwege zijn uitstekende resultaten in alle leerwegen van het vmbo en met name in de gemengde leerweg. Het Commanderij College heeft een aanmerkelijke stijging van het aantal leerlingen in de techniek weten te realiseren dankzij een weloverwogen aanpak en enthousiaste docenten op beide vmbo-vestigingen".

De heer Lardenoye van het Platform Bèta Techniek overhandigde aan de docenten techniek de oorkonde, waaraan een bedrag van 60.000 euro is verbonden. Hij heeft zelf vastgesteld, dat het Commanderij College daadwerkelijk zijn missie waar maakt en de leerling centraal stelt in zijn onderwijs. Hij is vooral te spreken over de stages die de leerlingen volgen en de knappe presentaties die zij verzorgen aan andere leerlingen. Daar spreekt duidelijk hun enthousiasme voor techniek uit. Verder had dhr. Lardenoye veel waardering voor de wijze waarop de schoolleiding de onderwijsontwikkelingen stimuleert en faciliteert.

Het Commanderij College is een brede scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs met vier vestigingen in Gemert en Beek en Donk. De school vervult een streekfunctie. Het Commanderij College is een zelfstandige school op algemeen bijzondere grondslag. De school heeft ca. 2500 leerlingen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.commanderijcollege.nl

www.commanderijcollege.nl