Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 12 december

* DRIE VERDACHTEN IN BEWARING GESTELD VOOR GEWAPENDE OVERVAL

ROTTERDAM - De recherche van het district Oost heeft de afgelopen tijd drie verdachten aangehouden voor een gewapende overval op 2 december jl. Op die avond, rond half elf, werd er aangebeld bij een woning aan de Vecht. Toen de bewoner opendeed drongen twee mannen naar binnen. Hij werd met een vuurwapen geslagen, bedreigd en men wilde geld. Met een geldbedrag en autosleutels verlieten de daders de woning. Eén van de twee stapte in een gereedstaande auto. De ander nam de wagen van het slachtoffer en reed er mee weg.
Korte tijd later werd de wagen die klaarstond door politiemensen gezien in Rotterdam Noord en staande gehouden. De twee inzittenden werden aangehouden.
Het verdere onderzoek leverde nog een arrestatie op. Op 7 december werd een 19-jarige Rotterdammer aangehouden door een Arrestatieteam. Ook de gestolen auto kon hierdoor worden gevonden. Het drietal is kinmiddels voorgeleid aan de Rechter Commissaris en in bewaring gesteld.


* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN
FEIJENOORD - RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van straatroof. Dinsdagavond rond tien uur zagen surveillerende politiemensen enkele mannen met elkaar vechten op de Atjehstraat. Bij het zien van de agenten renden de mannen weg. Agenten arresteerden één van de mannen, een 14-jarige Rotterdammer. Achteraf bleek dat een 38-jarige Rotterdammer op straat liep en geslagen werd door drie jongens. Ze hadden getracht hem te beroven. Bij fouillering van de verdachte, troffen agenten een alarmpistool aan namen het in beslag. Ze brachten de jongen over naar een politiebureau en sloten hem in voor nader onderzoek. De moeder van de jongen is op de hoogte gebracht en de politie onderzoekt de identiteit van de overige verdachten.


* INBREKERS AANGEHOUDEN NA GROTE ZOEKTOCHT

OUDENHOORN - De politie heeft na een klopjacht twee verdachten van inbraak aangehouden. Dinsdagavond rond zes uur kreeg de politie melding van bewoners van een woning aan de Heullaan. De mensen kwamen thuis en zagen twee mannen wegvluchten. Verschillende lades en kasten waren geopend, geld was verdwenen en een laptop. Politiemensen hebben daarop in de omgeving een onderzoek ingesteld. Ook diverse buurtbewoners gingen op zoek. Een bewoner heeft één van de verdachten nog achtervolgd, maar is het spoor kwijtgeraakt, nadat hij een klap had gekregen met een koevoet. Diverse locaties, zoals de speeltuin aan de Leunenweg en een begraafplaats zijn daarbij afgezet door politiemensen. Ook in de aangrenzende weilanden is het onderzoek voortgezet. De verdachten werden in de loop van de avond niet meer gezien. Politiemensen die daar in burger aanwezig waren gebleven met een postactie, zagen rond half drie de twee mannen op de Kerklaan lopen. Toen ze in hun auto's wilden stappen, werden ze omsingeld door politiemensen die hen arresteerden. De laptop is weggegooid door de verdachten en teruggevonden. Bij de mannen werd een bedrag van ongeveer 1600 euro aangetroffen en ongeveer 240 dollars. Het tweetal, een 25-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 43-jarige man uit 's-Gravenhage zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Bij de klopjacht zijn diverse agenten ingezet, sommige zijn eerder in dienst gekomen om te assisteren bij de zoektocht naar de verdachten.

Uitgave dinsdag 11 december

* OPSPORING VERZOCHT BESTEEDT OPNIEUW AANDACHT AAN MOORD OP CAROLINE

VAN TOLEDO
ROTTERDAM - In het Tv-programma Opsporing Verzocht van de AVRO op Nederland 1 wordt dinsdag 11 december weer aandacht besteed aan de zaak van Caroline van Toledo.
Zaterdag 3 september 2005 rond zeven uur 's ochtends werd in het recreatiegebied Kruiniger Gors in Oostvoorne een uitgebrande auto aangetroffen met in de kofferbak het levenloze lichaam van de 35-jarige Caroline van Toledo. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen.

Aanhouding verdachte
De 30-jarige verdachte, afkomstig uit Brielle, zit nog steeds in hechtenis en komt eind volgende week terzitting.

Stropdassen
In deze uitzending van Opsporing Verzocht wordt specifiek aandacht besteed aan drie stropdassen die een belangrijke rol in het onderzoek spelen. Tijdens de uitzending zullen de stropdassen worden getoond en zullen de bijbehorende vragen worden gesteld..


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van mishandeling. Maandagmiddag rond vier uur kreeg de politie de melding dat een lastige man zijn ex-vriendin op straat had geslagen bij de Nieuwpoortweg. De vrouw verklaarde dat de 19-jarige Rotterdammer haar had geslagen tijdens een ruzie en hij zou haar op straat hebben gegooid. Hij had tevens haar telefoon afgepakt en deze kapot gemaakt. De vrouw had enkele verwondingen in haar gezicht. Toen agenten de verdachte wilden aanhouden, rende hij ervandoor naar het NS-station in Schiedam-Centrum. Via een metrostel snelde de verdachte het station weer uit de Horvathweg op in de richting van de Burg. van Haarenlaan. Diverse agenten waren op dat moment in de buurt van de verdachte. Een hulpvaardige automobilist ondersteunde de politie en probeerde de `vluchteling' met zijn auto klem te rijden. De verdachte stapte daarop in het voertuig van de man, die hem daarop met geweld uit zijn auto werkte. Toen de Rotterdammer uit de wagen uit was werd hij direct door politiemensen aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* BEDREIGER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van bedreiging. Hij had tevens een grote hoeveelheid messen in zijn auto. Maandagmiddag rond kwart voor één kreeg de politie melding dat een man een medewerker van een exportbedrijf aan de Keileweg bedreigde en dat hij een jerrycan benzine bij zich had. Gewaarschuwde agenten troffen bij het bedrijf de man aan en hielden hem aan. Het politiepersoneel doorzocht de auto en trof daar 22 messen aan, die ze in beslag namen evenals de jerrycan benzine. De man is ingesloten voor nader verhoor.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - De politie van het district Zuid heeft maandag een actie preventief fouilleren gehouden en controleerde op de volgende locaties: Zuidplein, Metroplein, Dordtselaan, Wolphaertsbocht, Krabbendijkestraat en Metrostation Slinge. In totaal zijn er 336 mensen gefouilleerd en 30 auto's doorzocht. Er werden zes messen gevonden waar vrijwillig afstand van werd gedaan. Bij één man werden 2 zogenaamde stiletto's en onmgeveer 30 gran speed aangetroffen. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* IDENTITEIT BEKEND SLACHTOFFER WATERTORENWEG

(Zie eerder verspreid persbericht d.d. 5 december 2007) ROTTERDAM-OOST - De identiteit van de overleden man die werd aangetroffen in een woning aan de Watertorenweg is bekend. Het gaat om een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man is geboren in Rwanda. Hij kon worden geïdentificeerd aan de hand van vingerafdrukken.