Gemeente Groningen

dinsdag 11 december 2007:
Geen wachtlijst voor parkeervergunnningen donderdag 6 december 2007:
Toekomstrichting voor basisschool De Driebond

dinsdag 11 december 2007:
Geen wachtlijst voor parkeervergunnningen

Na een stop van anderhalf jaar kan iedereen die in de binnenstad woont weer een parkeervergunning aanvragen. Voor de 170 beschikbare vergunningen hadden 163 belangstellenden zich aangemeld. De verwachte loting om de beschikbare vergunningen bleef zodoende uit. Deze week ontvangen de aanvragers bericht.

In maart 2006 was de parkeerdruk op de parkeerplaatsen op straat zo groot binnen de diepenring dat er een vergunningenstop van kracht werd. Op diverse manieren is daarna gewerkt aan het verminderen van het aantal afgegeven parkeervergunningen. Het vergunningenbestand is inmiddels gedaald van ruim 1300 naar 730. Hierdoor kan elke aanvraag nu worden ingewilligd. Voor de binnenstad zijn in totaal 900 vergunningen beschikbaar.

Dat het aantal vergunningen voor het straatparkeren zo hoog kon worden, had te maken met de regels die voor uitgifte werden gehanteerd. Iedereen die in de binnenstad als bewoner staat ingeschreven, kwam in aanmerking. Om dit in de toekomst te voorkomen wordt voortaan één vergunning per woning afgegeven.