Datum: 11 december 2007

Lisse Winkeldievegge aangehouden Vrouw verdacht van groot aantal winkeldiefstallen

De politie van Lisse heeft een 42 jarige vrouw uit Lisse aangehouden op verdenking van het stelen van spullen uit tal van winkels.

Betrapt en aangehouden dankzij getuige Zaterdag 8 december is de vrouw betrapt op het stelen van spullen uit de Hema. Een getuige zag de vrouw de spullen wegnemen en in een tas doen, vervolgens liep zij zonder te betalen de winkel uit. De getuige volgde de vrouw en belde de politie waarop de vrouw aangehouden kon worden. In haar tassen troffen zij inderdaad gestolen spullen aan met een waarde van 50 euro.

Huiszoeking De politie verhoorde de verdachte op het politiebureau. Al snel werd een aantal eerdere aangiftes van diefstal uit winkels bij het onderzoek betrokken omdat de verdachte voldeed aan het signalement dat door de gedupeerden was opgegeven. De vrouw heeft bekend winkeldiefstallen te hebben gepleegd. Bij doorzoeking van haar woning troffen agenten een grote hoeveelheid spullen aan, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De spullen zijn in beslag genomen. Voor het vervoer van de spullen heeft de politie twee keer met een bestelbus naar het bureau moeten rijden. De politie heeft een onderzoek ingesteld om te achterhalen waar de spullen gestolen zijn. Het gaat om een grote hoeveelheid handtasjes, sieraden, brillen, kleding, verzorgingsproducten, etc. Van veel spullen waren meerdere exemplaren aanwezig en alles zat in tassen plastic tasjes.

De verdachte is dinsdag 11 december aan de rechter-commissaris voorgeleid. Die heeft de voorlopige hechtenis geschorst. De politie zet het onderzoek voort.

Foto's: aangetroffen spullen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn (opvragen bij afzender)

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --