Dienstenbond CNV

Nieuws

12 december 2007

Overname Vedior door Randstad; Geen gevolgen voor personeel?

Door: Sandra Hendriks

U heeft het vast gehoord. Op 3 december jl. werd bekend dat Randstad haar concurrent Vedior zal gaan overnemen. Wat betekent dit nu voor u als werknemers van deze uitzendondernemingen?

Persberichten
Uit de berichten in de pers van Randstad en Vedior blijkt dat er voor de werknemers geen gevolgen zullen zijn van de geplande overname door Randstad. Klopt dit ook?

Allereerst is van belang of de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) het samengaan van de beide bedrijven toestaat. Randstad en Vedior zouden namelijk samen ongeveer 45% van de Nederlandse uitzendmarkt in handen krijgen en de vraag is of eerlijke concurrentie dan nog wel mogelijk is. Als de NMA bezwaar heeft, dan zien de plannen er straks misschien heel anders uit.

Daarnaast zijn de uitzendondernemingen van plan om schaalvoordelen te gaan behalen doordat ze samengaan. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de hoofdkantoren van de beide bedrijven samen zullen gaan. Dit zou best wel eens gevolgen kunnen hebben voor medewerkers met dubbele functies. Ook zouden er voor medewerkers langere reisafstanden kunnen ontstaan. Deze gevolgen gelden met name voor de vaste medewerkers. De uitzendkrachten zullen hier waarschijnlijk minder last van hebben, maar ook voor hen zou er wel iets kunnen veranderen. De uitzendbureaus zouden bijvoorbeeld op een andere wijze kunnen gaan werken, en dat kunnen uitzendkrachten wel weer in de praktijk merken. Maar eigenlijk is er dus nog veel onduidelijk over de plannen.

Gesprek tussen Randstad/Vedior en de vakbonden
De concrete plannen van Randstad en Vedior zijn dus nog niet duidelijk. Om deze reden gaat CNV Dienstenbond binnenkort dan ook met het bestuur van de beide uitzendondernemingen om de tafel zitten. De bedrijven zullen dan de bonden nader informeren over hun plannen en daarna zal blijken wat de gevolgen voor de werknemers zijn en of er bijvoorbeeld een sociaal plan gesloten zal gaan worden.

CNV Dienstenbond behartigt uw belangen
Natuurlijk houdt CNV Dienstenbond u op de hoogte van de uitkomst van dit gesprek en zullen wij ons hard maken voor uw belangen. Voorop staat bij ons dat de medewerkers niet de dupe mogen worden van deze overname. Wij zullen ons daarom kritisch opstellen en de ontwikkelingen nauwlettend volgen. Als er nieuws is, dan hoort u dit.

Vragen
Als u nog vragen of opmerkingen heeft over de overname aarzel dan niet om contact op te nemen met bestuurder Sandra Hendriks via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of via 023-5651052

Lid worden?
U weet al hoe belangrijk lidmaatschap van de vakbond is. Zeker in onzekere tijden, zoals nu. Maar uw collegas weten dit misschien nog niet. Verspreid daarom deze Info onder uw collegas en maak CNV Dienstenbond sterker. Hoe meer leden we hebben, hoe beter wij uw belangen kunnen behartigen. Voordelen van lidmaatschap zijn o.a. een gratis rechtsbijstandverzekering en juridische hulp en advies in arbeidszaken. Vul de bon op de achterzijde en word lid!