Openbaar Ministerie

VetVerkeerdkrant over drankmisbruik

12 december 2007

Jongeren drinken steeds meer en op steeds jongere leeftijd. De nieuwe Vetverkeerdkrant, de jongerenkrant van het Openbaar Ministerie (OM), gaat dit keer over drankmisbruik. In de krant komt onder meer de Almelose jeugdofficier van justitie Carlo Dronkers aan het woord. Hij ziet steeds meer strafzaken die te maken hebben met alcohol en jongeren. Sommige kinderen mogen van hun ouders thuis âvoordrinkenâ waarna ze in het café zoveel gaan drinken tot ze in coma vallen. Jongeren die drinken zijn vaker slachtoffer óf dader van agressief gedrag. De verantwoordelijkheid voor alcoholgebruik door jongeren ligt bij de ouders, maar bij strafbaar gedrag pakt het OM de jonge drinkers aan.
Â
Met de VetVerkeerdkrant wil het OM jongeren informeren over de werking van het strafrecht en wat het OM doet met strafbare feiten waar jongeren mee te maken kunnen krijgen. Eerder behandelde onderwerpen: seks in de wet, discriminatie, spijbelen, diefstal, boeven vangen, geweld thuis en geweld op school.
Â
De krant verschijnt in een oplage van 50.000 en wordt o.a. verspreid via middelbare scholen, Haltbureaus en bibliotheken. De Vetverkeerdkrant is een uitgave van het OM en verschijnt drie maal per jaar. De krant kan worden gedownload op www.OM.nl en www.vetverkeerd.nl. Daarnaast is een papieren uitgave van de krant gratis te bestellen via www.vetverkeerd.nl en www.postbus51.nl Â

---
Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie van de Vetverkeerdkrant, telefoon (070) 33 99 825.