CDA

CDA-Kamerlid Sander de Rouwe winnaar van het NRC parlementair debattoernooi

Op dinsdagavond 11 december 2007 heeft CDA Tweede Kamerlid Sander de Rouwe het NRC-parlementaire debattoernooi gewonnen.

De sterke vertegenwoordiging van de CDA-fractie bij het debat en de winst van Sander de Rouwe onderstrepen eens te meer dat het CDA niet alleen de grootste partij is in het parlement, maar ook dat het inhoudelijke debat binnen de fractie leeft en wordt uitgedragen. De komende jaren zal de jonge CDA-fractie een eigen christen-democratisch geluid laten horen en het debat aangaan met oppositie én kabinet.

Aan het toernooi deden nieuwe Kamerleden mee. Te midden van een deelnemersveld met onder andere Arend-Jan Boekesteijn, Attje Kuiken, Roos Vermeij en Han ten Broeke kwam De Rouwe in verschillende rondes als de meest vaardige debater naar voren. Het CDA-Kamerlid kreeg de Cicero-prijs, die is verbonden aan het debattoernooi na het finaledebat uitgereikt door juryvoorzitter prof. dr. Anton Zijderveld.

De Rouwe (27) zit sinds maart 2007 in de Tweede Kamer en is als woordvoerder onder andere actief op de terreinen Maatschappelijke Stage, Binnenvaart, Consumentenbeleid en Verkeersveiligheid. De Rouwe is het jongste CDA-Tweede Kamerlid.

---