Gemeente Veenendaal


Rekenkamercommissie: Gebruikers zwembad tevreden over zwembad De Vallei

De rekenkamercommissie van de gemeente Veenendaal concludeert in haar rapport over het onderzoek naar het nieuwe zwembad dat de gebruikers tevreden zijn over het zwembad "de Vallei". Geconstateerd wordt ook dat burgers meer betrokken hadden kunnen en moeten worden in het beginstadium van het nieuwbouwproject van het zwembad.

Het nieuwe zwembad "De Vallei" is in juni 2007 officieel geopend. De sloop van het oude bad en de bouw van het nieuwe bad heeft in fasen gedurende drie jaar plaatsgevonden.

De rekenkamercommissie heeft de tevredenheid van de gebruikers over het nieuwe zwembad onderzocht. De uitkomst is dat de gebruikers over het algemeen tevreden zijn over het nieuwe zwembad. Zij geven het bad en de bijbehorende voorzieningen een dikke zeven (rapportcijfer van 7,2).

Uit het onderzoek van de rekenkamercommissie is verder naar voren gekomen dat het college in de ontwerpfase weinig rekening heeft gehouden met de wensen en verwachtingen van de gebruikers van het zwembad. Op een aantal momenten zijn georganiseerde gebruikers wel geraadpleegd, maar dit gebeurde incidenteel, vrij willekeurig en niet volgens een doordacht plan. De rekenkamercommissie is van mening dat de nieuwbouw van het zwembad zich wel had geleend voor een meer actieve betrokkenheid van gebruikers en burgers. De commissie bepleit dan ook zo'n aanpak voor vergelijkbare projecten in de toekomst.

De rekenkamercommissie denkt dat het zwembad een nog hogere waardering had kunnen krijgen als de gemeente meer rekening had gehouden met de wensen van vaste gebruikers en incidentele badgasten.

Meer informatie:

- download het onderzoeksrapport

- de papieren versie is verkrijgbaar bij Ingrid Spoor, secretaris van de rekenkamercomissie (tel. 277)