KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

12-12-2007

Watersportbonden intensiveren samenwerking in 2008

Het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (Watersportverbond), de Nederlandse Kano Bond (NKB), de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) en de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond (NWWB) willen hun samenwerking in 2008 intensiveren/continueren.

Volgens de watersportbonden zijn concrete successen in 2007 geboekt in de begeleiding van de proeftuin in het kader van Nieuwe
sportmogelijkheden, de scholenkampioenschappen Watersporten, de Dag van de Watersport in de Nationale Sportweek en de gezamenlijke vertegenwoordiging in Nationaal Platform voor de Waterrecreatie. De ervaringen en resultaten in 2007, mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit de LOTTO, smaken naar meer.

De watersportbonden vinden zichzelf een voorbeeld voor de collega sportbonden. Een aantal, vooral kleinere, sportbonden verkeren in zwaar weer. Juist door gebruik te maken van elkaars kracht wordt efficiënter gewerkt en neemt de kwaliteit van de dienstverlening aan de leden toe. Dit zijn belangrijke criteria voor de watersportbonden. Er wordt niet samengewerkt om het samenwerken, maar omdat er duidelijk meerwaarde van uitgaat.

Voor 2008 is een gezamenlijk werkprogramma opgesteld. Dit programma geeft aan waarop de inhoudelijke samenwerking het komende jaar vorm krijgt met concreet beschreven resultaten. Op deze wijze wordt de samenwerking steeds intensiever en duidelijker. Het vrijblijvende is eraf. Samenwerking moet zoals gezegd kwaliteitwinst of efficiency voordeel opleveren.

Voor 2008 staan samenwerking in de dienstverlening naar de
verenigingen, het vormgeven aan één loket voor de watersport, het stimuleren van watersportactiviteiten door middel van het project www.ikwilwatersporten.nl en het gezamenlijk aanbieden van
opleidingsmodules op het programma.