Politie Zuid-Holland-Zuid

10/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 12-12-2007 o persberichten district II

MEISJE OVERLEDEN NA AANRIJDING
GROOT-AMMERS Naar nu bekend is geworden, is het 12-jarige meisje uit Groot-Ammers dat op donderdag 6 december zwaar gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Wilgenweg-N216 in de nacht van donderdag 6 december op vrijdag 7 december j.l. overleden aan haar verwondingen. Het meisje was op de fiets, ze kwam uit de richting van de dijk en wilde de N216 oversteken in de richting van de Wilgenweg. Op de kruising werd zij aangereden door de bestuurder van een personenauto, een 35-jarige vrouw uit Langerak. Het vermoeden is dat de automobiliste de fietser niet heeft gezien. De precieze oorzaak van het ongeval heeft de politie in onderzoek.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
GORINCHEM De politie heeft op zondagavond 9 december een 49-jarige vrouw uit Gorinchem aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding. Omstreeks 19.15 uur werd op de Banneweg een auto van achteren aangereden. De bestuurder, een 53-jarige man uit Dordrecht remde af om voorrang te verlenen aan een echtpaar dat aanstalten maakte om op de voetgangersoversteekplaats nabij het ziekenhuis over te steken. Op dat moment werd hij van achteren aangereden door de 49-jarige verdachte. Zij stapte uit, sprak de bestuurder kort aan maar stapte daarna weer in de auto en vertrok. De 53-jarige automobilist raakte bekneld in zijn voertuig door de aanrijding. De brandweer moest hem uit het voertuig knippen waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht in verband met rug en nekklachten. Gelukkig bleek later dat de man geen verwondingen aan de aanrijding heeft overgehouden. De politie vond de doorgereden automobiliste op haar woonadres. De dienders traceerde haar doordat getuigen de kentekengegevens van haar auto noteerden. De vrouw was duidelijk onder invloed van alcohol. Ze werd aangehouden. Van haar is op het politiebureau bloed afgenomen door een ggd-arts om te bezien in hoeverre er sprake is van alcohol en/of medicijngebruik. Na een nachtje op het politiebureau is de vrouw op maandagmorgen in vrijheid gesteld in afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek.

ECHTELIJKE TWIST
ALBLASSERDAM De politie heeft op zondagavond 9 december een 42-jarige man uit Alblasserdam aangehouden in een woning aan de Beuklaan. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. Het zou tussen de twee zijn geëscaleerd na een woordenwisseling. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld. Hij heeft een dagvaarding gekregen. Hij wil eveneens aangifte doen tegen zijn vrouw omdat hij meent ook slachtoffer te zijn.

AANGEHOUDEN NA MISHANDELING EX
SLIEDRECHT Een 33-jarige man uit Rotterdam is zondagavond 9 december aangehouden in de Havikstraat. De man zou in een woning zijn ex-vrouw hebben mishandeld na een ruzie. Het slachtoffer vluchtte na de mishandeling naar de buren waar de politie werd ingeseind. De man werd op straat aangehouden. Hij is ingesloten.

BETRAPT OP HETERDAAD
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 9 december op maandag 10 december twee mannen van 21 en 31 jaar uit Litouwen aangehouden op de Veerweg. De twee worden verdacht van auto-inbraak. Een bewoner, wonend in de Lindenzoom hoorde omstreeks 01.40 uur een harde klap, werd hiervan wakker en keek uit het raam. Hij zag de twee onbekende mannen bezig in de auto van zijn overbuurman. De man twijfelde geen seconde en schakelde de politie in. Ook de overbuurman werd gewekt. De auto bleek te zijn ingeslagen waarna de inbrekers een navigatiesysteem en de radio/cd speler buit maakten. De politie traceerde het tweetal op de Veerweg. Bij hun fouillering kwamen diverse inbrekersgereedschappen tevoorschijn. In de berm naast de auto lagen drie tassen met daarin gestolen spullen uit autos.