Politie Zuid-Holland-Zuid

10/12 Hoeksche Waard

Dordrecht , 12-12-2007 o persberichten district III

WONING - EN AUTOINBRAKEN IN HOEKSCHE WAARD
POLITIE WAARSCHUWT INWONERS WAAKZAAM TE ZIJN
HOEKSCHE WAARD In de afgelopen week zijn in de Hoeksche Waard zon 12 auto-inbraken en 9 woninginbraken gepleegd. De politie waarschuwt inwoners hun auto en woning veilig achter te laten zodat de kans dat inbrekers toeslaan, kleiner wordt. Let er altijd goed op dat u uw auto afsluit en een mogelijke buit zoals navigatieapparatuur, mobiele telefoon, radio en cds eruit haalt.
Opvallend is dat de woninginbraken zijn gepleegd tussen einde middag en begin avond; de tijd dat het donker wordt. Zorg ervoor dat alle deuren goed op slot zitten, er geen ramen openstaan en laat het licht branden als u weggaat zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

De politie constateert een toename van woning en auto-inbraken in de Hoeksche Waard. Werden er in 2006 tussen 1 november en 10 december 23 auto-inbraken en 11 woninginbraken gepleegd of een poging daartoe gedaan, in 2007 in dezelfde periode zijn het nu 41 auto-inbraken en 22 woninginbraken of pogingen daartoe.
Als burger wordt u gevraagd alert te zijn op verdachte situaties. Indien u verdachte personen in uw omgeving ziet, bel dan direct de politie via 112. De politie hoopt samen met extra ogen en oren van inwoners van de Hoeksche Waard daders aan te houden.

ONDER INVLOED BIJNA DE HAVEN IN
NUMANSDORP Een 55-jarige man uit Numansdorp is zondagavond 9 december aangehouden in de Dorpshaven. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed. De politie kreeg melding van getuigen dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol de auto instapte. Door de getuigen werd gade geslagen dat in plaats van naar voren, de man naar achteren reed met zijn auto. Hierdoor kwam het voertuig tot stilstand tegen een paaltje op de rand van de haven. De auto hing hierdoor voor meer dan de helft boven het water. Een van de getuigen drong er op aan dat de man en de vrouw die naast hem zat uit moesten stappen. Vervolgens nam de getuige de autosleutels van de man af. Die werd daarop agressief. De politie werd ingeschakeld die de man een blaastest afnam. Hij blies 1,8 promille (810 ugl) terwijl de grens op 0,5 promille ligt. De man werd daarop aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.