Politie Zuid-Holland-Zuid

11/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 12-12-2007 o persberichten district I

SLECHT WEER
DORDRECHT Een tot op heden onbekende man heeft op maandagmiddag 10 december een regenpak gestolen in een winkel aan de Grote Markt. In eerste instantie wilde de dief twee regenpakken meenemen maar hij gooide een van de regenpakken terug op de balie. Daarna ging hij ervandoor. Een winkelmedewerkster zette de achtervolging in maar tevergeefs. Door de winkel is aangifte gedaan.

BUITENGESLOTEN
DORDRECHT Een woning aan de Frans Naereboutstraat heeft maandag 10 december eind van de middag vol rook gestaan nadat de bewoonster (36) buiten kwam te staan terwijl ze binnen het eten op het vuur had staan. De vrouw had zichzelf per ongeluk buiten gesloten. De hulpdiensten politie en brandweer kwamen voor hulp. De voordeur werd met toestemming van de bewoonster ingetrapt waarna snel het fornuis werd uitgezet en de ramen werden opengezet. De brandweer constateerde geen vuurhaard maar wel erg veel rook in het huis. Het advies was en bleef dan ook: de ramen open laten staan.

BOOS
DORDRECHT Een 18-jarige jongen uit Zwijndrecht is maandagmorgen 10 december aangehouden op de Merwedestraat. De knul werd bekeurd door de politie omdat hij geen fietsverlichting aan had op zijn fiets. De man was direct recalcitrant en weigerde zijn adresgegevens op te geven. Bij alles wat de agenten aan hem vroegen, reageerde de 18-jarige niet aardig. De jongen moest daarop mee naar het politiebureau zodat daar zijn persoonsgegevens geverifieerd konden worden. De knul protesteerde bij zijn aanhouding, hij werd geboeid afgevoerd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

KOPSTAARTAANRIJDING
DORDRECHT Op de N3 heeft maandagmorgen 10 december een kopstaartaanrijding plaatsgehad tussen twee personenautos. Een 70-jarige vrouw uit Dordrecht zag te laat dat de automobilist voor haar een 74-jarige man uit Dordrecht afremde in verband met filevorming. Het gevolg was een aanrijding waarbij de vrouw met rugklachten naar het ziekenhuis werd gebracht. De automobilist die werd geraakt, kwam met de schrik vrij.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 10 december een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij zich op verzoek meldde op het politiebureau aan de Nassauweg. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn echtgenote. De man zou haar op 3 december j.l. na een ruzie hebben geslagen waardoor het slachtoffer een gehoorbeschadiging opliep. Na het incident vluchtte het slachtoffer en schakelde de politie in. Ze heeft aangifte gedaan. De verdachte was na de mishandeling weg maar heeft zich nu gemeld bij de politie. Hij is in verzekering gesteld.
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 10 december een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Van der Zaanstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn zwangere echtgenote. De verdachte zou haar na een ruzie aan het haar hebben getrokken en haar geschopt en geslagen hebben. Het slachtoffer schakelde de politie in die de man aanhield. Hij is in verzekering gesteld. Over de lichamelijke gesteldheid van de vrouw is op dit moment niets bekend. HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op dinsdagmorgen 11 december een 28-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden in een woning aan de Windhalm. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin. De vrouw kwam aangifte doen op bureau Zwijndrecht. Ze zou na een ruzie geduwd en geslagen zijn. De politie ging langs op het woonadres en hield de partner aan. Hij is ingesloten voor verhoor.