Politie zoekt gedupeerden

Zutphen , 12-12-2007 o In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 december zijn op de Havenstraat in Zutphen meerdere auto vernield en goederen uit de voertuigen gestolen. De politie heeft inmiddels de verdachten opgespoord en zij zoekt contact met gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan.

In het bewuste weekend werden meerdere autos en bestelbusjes (groen en wit) aan de Havenstraat door de verdachten vernield. Er werden ruiten ingeslagen, het interieur werd met viltstiften beklad en ook werden spullen uit de autos ontvreemd. Drie gedupeerden deden aangifte waarbij onder meer luidsprekerboxen, een verrekijker en een radio-cdspeler gestolen bleken te zijn. Ook hebben de jongeren met een auto gereden, waardoor deze beschadigd raakte.

De politie is inmiddels met de verhoren begonnen en hieruit blijkt dat meer autos en ook twee of drie bestelbusjes beschadigd zijn, waarvan de aangiften nog ontbreken. De politie roept deze benadeelden op om contact met de politie Zutphen op te nemen via 0900 8844.

De politie adviseert gedupeerden om altijd aangifte te doen. Zo krijgt de politie een beeld waar men extra kan surveilleren om mogelijk tot aanhoudingen te komen en wanneer men een aangifte heeft gedaan, is dit makkelijker tijdens het politieverhoor.