Productschap Margarine, Vetten en Olien (MVO)


11.12.2007

Subsidieregeling sanering bodemverontreiniging sluit 1 januari 2008

De subsidieregeling voor sanering van historische bodemverontreinigingen sluit op 1 januari 2008. Na 1 januari moeten bedrijven die nog geen subsidie hebben aangevraagd de sanering volledig zelf betalen!

In Nederland staat een grote groep bedrijven op een stuk historisch verontreinigde grond. Deze grond moet uiterlijk in 2030 zijn gesaneerd, maar dat kan ook eerder zijn, afhankelijk van de omstandigheden. Het feit blijft dat bedrijven moeten saneren. De overheden zijn inmiddels bekend met de locaties en behandelen deze naar prioriteit. Elk bedrijf met een verontreiniging komt dus een keer aan de beurt. De kosten van de sanering zijn altijd voor de eigenaar of erfpachter van de grond.

Tot 1 januari 2008 kan nog een beroep worden gedaan op de beschikbare subsidie. De subsidie aanvragen betekent niet dat er direct gesaneerd moet worden. Het tijdstip van saneren is van andere criteria afhankelijk. Wanneer een onderneming pas in 2025 gaat saneren, dan moet nog steeds de subsidie vóór 1 januari 2008 worden aangevraagd. De informatie daarvoor vindt u via: www.bodemcentrum.nl of telefoonnummer: 030-2567370.

Aanmelding voor de subsidie kan via het aanmeldingsformulier .

Klik hier voor meer informatie.