Gemeente Deventer

Eerste Bep Adoptie Bakken geplaatst

Veel mensen storen zich alleen aan zwerfafval maar sommige mensen komen dan gewoon in actie en ruimen het op. Op woensdag 12 december om 15.00 uur worden daarom de eerste Bep Adoptie Bakken geplaatst in de Gerard ter Borchstraat.

De afvalbakken zijn geadopteerd door enkele bewoners die hiermee zorgen dat de directe omgeving schoner blijft. Een Bep Adoptie Bak is herkenbaar aan de Bep Adoptie Bak sticker. De afvalbakken worden met een zwerfvuilactie van de Deventer Schoon Familie (DSF) feestelijk in gebruik genomen.

Zwerfvuil is een probleem waar iedereen zich aan ergert. Het ontstaat onder andere door het niet goed aanbieden van huisvuil of door het op straat gooien van afval. Ook de Gerard ter Borchstraat heeft hier last van. Bewoners uit de straat, Wijkaanpak, gemeente Deventer en de Deventer Schoon Familie slaan de handen ineen om dit zwerfafvalprobleem aan te pakken.

Waar worden de bakken geplaatst?
Tussen de Gerard ter Borchstraat nr 62 en 64 komt een groene afvalbak. Voor Gerard ter Borchstraat nr 32 komt een rode klikobak te staan. Deze afvalbakken zijn voor het zwerfafval van de straat. Als mensen die langs de bakken lopen voortaan hun afval in de bakken doen, blijft de straat schoner.

Kinderactie
Kinderen kunnen zich melden bij de witte Cambio-bus (ter hoogte van de Gerard ter Borchstraat 62) tussen 13.30 en 15.15 uur. Als ze een volle vuilniszak met verzameld zwerfafval inleveren, krijgen ze een kleine attentie.

Het Deventer Schoon Familie Serviceteam komt langs om bewoners te vragen lid te worden van de Deventer Schoon Familie. Lidmaatschap is gratis. Het enige wat de DSF vraagt is om de omgeving schoon te houden. Hoe meer Deventer Schoon Familie leden een straat heeft, hoe schoner de straat wordt.

Samenwerken aan de buurt...dát werkt!

Publicatiedatum: 12-12-2007
logo van Bep Adoptie Bakken

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 12 december 2007