Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 12 december

Kennemerland, 12-12-2007

Aanrijding door aanrijding

IJMUIDEN - 11 december. In de Lange Nieuwstraat heeft de politie assistentie verleend bij twee aanrijdingen. De eerste aanrijding vond rond 23.00 uur plaats. Hierbij reed een 29-jarige IJmuidenaar met zijn auto tegen de achterkant van de auto van een 23-jarige plaatsgenoot. Hierna zijn de twee uit hun auto's gestapt en hebben elkaar enkele klappen gegeven. Uiteindelijk zagen beide heren in dat dit gedrag niets oploste en overdreven was, ook met het oog op de geringe schade. Ten tijde van dit voorval vond er op de andere rijbaan (tegenovergestelde richting) ook een aanrijding plaats. Hierbij reed een 22-jarige IJmuidenaar met zijn personenauto achterop de auto van een 23-jarige man uit Velsen. De Velsenaar remde, omdat hij de eerstgenoemde aanrijding zag gebeuren. De 22-jarige IJmuidenaar zag dit echter te laat. Niemand raakte gewond bij de aanrijdingen.

Jongens aangehouden na vernieling

IJMUIDEN - 11 december. De politie heeft twee 14-jarige jongens uit IJmuiden aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht rond 20.15 uur ramen te hebben ingegooid van een basisschool aan het Koningsplein. Oplettende getuigen hadden een van de twee jongens herkend, waarop de politie deze later die avond in zijn ouderlijk huis kon aanhouden. Hij gaf toe samen met een vriendje inderdaad de ramen te hebben ingegooid. Ook de tweede verdachte is door de politie thuis opgehaald. Beide jongemannen zijn voor verder onderzoek ingesloten in het bureau. Er wordt vermoed dat zij meer vernielingen op hun geweten hebben.

Vrouw rijdt tegen kerstboom

HEEMSKERK - 11 december. De politie heeft assistentie verleend bij een ongeval op de Tolweg. Een 60-jarige vrouw reed rond 16.50 uur met haar snorscooter over het fietspad van deze weg. Hierbij reed zij een 38-jarige Beverwijker aan. Deze man had net een kerstboom aangeschaft en was met de boom lopend onderweg naar zijn auto. Bij het oversteken van het fietspad heeft hij de snorscooter over het hoofd gezien, waardoor deze tegen hem en zijn kerstboom aanreed. De 60-jarige vrouw is met een hersenschudding vervoerd naar een ziekenhuis.

Bejaarde vrouw zwaar gewond

HEEMSTEDE - 11 december. De politie heeft geassisteerd bij een ongeval op de Herenweg. Een 82-jarige Haarlemse vrouw stak omstreeks 16.40 uur deze weg over tussen een rij wachtende auto's door. Aangekomen bij het naast de rijbaan gelegen fietspad, zag zij een 16-jarige bromfietsster uit Vogelenzang over het hoofd. Hierdoor reed het meisje tegen de vrouw aan. De vrouw is met ernstig hoofdletsel vervoerd naar een ziekenhuis. De bromfietsster is eveneens (met onbekend letstel) vervoerd naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldief aangehouden

CRUQUIUS - 11 december. Oplettend winkelpersoneel van een winkel aan het Cruquiusplein heeft rond 16.20 uur een 38-jarige vrouw uit Nieuw Vennep aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht een paar laarzen ontvreemd te hebben. Zij is overgedragen aan de politie. Deze heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Politie zoekt getuigen vechtpartij

ZANDVOORT - 2 december. De politie in Zandvoort is op zoek naar getuigen van een vechtpartij in en voor een uitgaansgelegenheid aan het Kerkplein. De vechtpartij vond plaats tussen 02.00 uur en 02.30 uur plaats. Bij deze vechtpartij werd een 28-jarige inwoner van Zandvoort door hoogstwaarschijnlijk meerdere mannen mishandeld. De politie roept getuigen op om zich te melden bij de politie in Zandvoort via telefoonnummer 0900 - 8844.