Politie Zuid-Holland-Zuid

11/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 12-12-2007 o persberichten district II

FRONTALE BOTSING FIETSER EN BROMFIETSER
PAPENDRECHT Op de Veerweg zijn maandagmorgen 10 december een fietser en bromfietser met elkaar in botsing gekomen. Een 13-jarig meisje uit Bleskensgraaf reed op haar fiets op het fietspad op de Veerweg in de richting van de witte brug. Het meisje reed als vierde naast drie andere fietsers. Hierdoor reed zij al op de verkeerde weghelft, namelijk die van het tegemoetkomend verkeer. Uit de andere richting kwam een bromfietser aangereden, een 16-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland. Bij hem achterop zat een 17-jarige jongen uit Alblasserdam. Het 13-jarige meisje en de bromfietser kwamen frontaal met elkaar in botsing. Beiden raakten gewond. De bromfietser brak zijn pols en heeft een spier gescheurd in zijn arm. Het meisje heeft een vinger gebroken en kneuzingen aan been en duim. De bijrijder op de bromfiets kwam er met een pijnlijke knie vanaf.

FIETSVERLICHTINGSCONTROLE
PAPENDRECHT De politie heeft op maandagmorgen 10 december een controle gehouden op fietsverlichting. Tussen 07.00 en 09.00 uur zijn naar schatting zon 350 fietsers gecontroleerd op de locaties Wilgenpad, Westkil, Veerweg, Burgemeester Keijzerweg, Edelweisslaan en fietspad langs de N3 richting Dordrecht. 46 personen hadden geen verlichting op hun fiets en waren dan ook niet (goed) zichtbaar voor het overige verkeer. Zij krijgen een bekeuring van 20 euro. 1 bromfietser kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de helm.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
HOOGBLOKLAND Een 44-jarige vrouw uit Hoogblokland is maandagmiddag 10 december door de politie aangehouden. Ze wordt verdacht van rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding. De vrouw reed die middag in haar auto op de Dorpsweg toen zij daar een geparkeerde auto raakte. Vervolgens reed ze door. Een getuige noteerde het kenteken en belde de politie. Die zocht de vrouw op en hield haar aan. Ze bleek danig onder invloed van alcohol: ze blies op het blaasapparaat 1,5 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Haar rijbewijs is ingevorderd.

BEDRIJFSONGEVAL
DALEM Op een bouwterrein aan de Laagdalemseweg zijn dinsdagmorgen 11 december twee mannen gewond geraakt. Het gaat om een 29-jarige man uit Dalem en een man (leeftijd vooralsnog niet bekend) uit Nieuwendijk (Noord Brabant). De twee waren bezig met sloopwerkzaamheden. Ze stonden in een stalen constructie die vastzat in een van de lepels van een sjofel. Door nog onbekende oorzaak viel de stalen constructie zon 5 meter naar beneden. De man uit Nieuwendijk raakte met zijn voet bekneld onder de stalen bak. Personeel van de ambulance, het medisch team van de traumahelikopter en de brandweer kwamen ter plaatse voor eerste hulp. De brandweer haalde op aanwijzing van het ambulancepersoneel de bak van de voet van het slachtoffer. Beide mannen zijn naar het ziekenhuis in Gorinchem gebracht. De man uit Nieuwendijk heeft letsel aan zijn voet en zijn ribben gekneusd. De 29-jarige collega had verwondingen aan zijn kin en mogelijk letsel aan zijn bekken. Ze zijn opgenomen in het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie is ingelicht voor onderzoek naar de toedracht van het letsel.