Ingezonden persbericht


Persbericht: Gezocht innovatieve agrarisch ondernemers

Voor het Innovatienetwerk Open teelten (INOT) zijn DLV Plant en de WUR op zoek naar (groepen) agrarisch ondernemers met goede innovatieve ideeën. Het gaat om ondernemers die samen een zetje in de goede richting nodig hebben om een innovatief idee naar de praktijk toe te brengen. Ondernemers kunnen zich tot 14 januari aanmelden via de contactpersoon van dit project of aanmelden via de website www.dlvplant.nl. De vier meest veelbelovende innovaties, krijgen tot eind 2009 ondersteuning door ervaren procesbegeleiders. Alle ingezonden ideeën/innovaties worden beoordeeld door een toetsingscommissie van LNV. Voor niet-geselecteerde groepen wordt door de uitvoerders bekeken of hun ideeën wellicht in een andere regeling passen.

Aan welke criteria moet een innovatie voldoen?
De innovatie moet minimaal aan één van de onderstaande criteria voldoen:
. De innovatie is marktgericht.

. Er is sprake van samenwerking indien het gaat om een technologische vernieuwing.
. Kostprijsverlaging is het resultaat van samenwerking in de keten.

Doel van het Innovatienetwerk Open Teelten is het geven van een impuls aan het innovatief vermogen van de Nederlandse land- en tuinbouw. Dit krijgt gestalte door een aantal inspirerende voorbeelden van innovatieve groepen ondernemers te laten zien. Een aantal nieuwe - in de huidige tijd passende - vormen van samenwerking tussen ondernemers en kennisinstellingen vormen hiervoor de basis.

Achtergrond
In de beleidsnota Kiezen voor Landbouw van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zijn diverse uitdagingen geformuleerd voor de toekomst van een duurzame en concurrerende Nederlandse land- en tuinbouw. Om hieraan te voldoen zijn innovaties van groot belang. LNV stimuleert een goed innovatieklimaat, waarin kansrijke innovaties tot ontwikkeling komen. Na het verdwijnen van het oude OVO drieluik, wordt gezocht naar nieuwe en succesvolle arrangementen voor een succesvolle samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Deze wens vormt de aanleiding tot de aanbesteding van het communicatieproject aan DLV Plant en de WUR.

Meer informatie of aanmelden
Bezoek de website www.dlvplant.nl of neem contact op met Cees Oele (projectleider), telefoon 06-20398258

Vervolg op pagina 2(
DLV Plant is een toonaangevende en onafhankelijke advies - en onderzoekspartner voor de plantaardige sectoren. Haar activiteiten richten zich op advies, onderzoek, projecten zowel in Nederland als daarbuiten. Door continu vernieuwende en eigentijdse diensten en producten in de markt te zetten, creëert DLV Plant meerwaarde voor ondernemers. DLV Plant heeft 160 adviseurs, onderzoekers en projectleiders in dienst. Voor meer informatie, kijk op www.dlvplant.nl.

Noot voor redacties (