Gemeente Nijmegen

Hondenpoepbakken en inzamelcontainers plastic afval tijdelijk verwijderd

12/12/2007

Tijdens de jaarwisseling van 2006/2007 zijn 50 hondenpoepbakken vernield. Om een herhaling te voorkomen worden vlak voor de jaarwisseling op diverse locaties de hondenpoepbakken verwijderd en tijdelijk opgeslagen. Vanaf 7 januari 2008 worden de bakken weer teruggeplaatst.

In de loop van 2006 heeft de gemeente meerdere hondenuitlaatplaatsen aangelegd en haar bestaande uitlaatplaatsen verbeterd. Daarnaast zijn er ook hondenpoepbakken geplaatst. Hondenbezitters moeten de uitwerpselen van hun hond in de openbare ruimte opruimen, tenzij ze gebruikmaken van de aangewezen hondenuitlaatplaatsen.

Bij de vorige jaarwisseling zijn met rotjes of zwaarder materiaal 50 hondenpoepbakken opgeblazen of zwaar beschadigd. Om dat de komende jaarwisseling te voorkomen laat de gemeente op diverse plekken deze hondenpoepbakken weghalen. Het is ook in deze periode niet toegestaan om de hondenpoep in de openbare ruimte te laten liggen. Alle hondenbezitters doen er verstandig aan in deze periode extra zakjes mee te nemen om de uitwerpselen van hun hond in te doen. De gebruikte zakjes kan men thuis in de de afvalcontainer gooien. Vanaf 7 januari 2008 worden de bakken weer teruggeplaatst.

Oranje bollen
Ook de onlangs geplaatste oranje bollen voor de inzameling van plastic afval in Dukenburg, Lindenholt en Nijmegen-Noord zullen voor de jaarwisseling tijdelijk worden teruggehaald. Dit met het oog op een verhoogd risico op brand door vuurwerk. Ook deze inzamelcontainers worden vanaf 7 januari weer teruggeplaatst.